Wpis z mikrobloga

Jakoś pod koniec lata kończy mi się umowa o najem pokoju, zapraszam do wspólnej zabawy w obstawianie o ile monet wzrośnie haracz za najem. Wszystkich plusujących zawołam jak dostane nową umowę w sierpniu, ewentualnie wcześniej jeśli wynajmujący powiadomi mnie z wyprzedzeniem o wzroście czynszu czy jak tam sie na to mówi. Podaje info żeby łatwiej wam było oszacować:
- 1000 zł za pokój (800zł odstępnego, chyba tak to sie nazywa, + 200zł stałe za media), mieszkam tu od zimy 2019 i ani razu nie były opłaty podnoszone
- Fajna lokalizacja, 2,5 km od wrocławskiego rynku
- Pokój mały ale schludny, minimalistyczne ikeowe umeblowanie tj najtańsze biurko, szafa, szafka i takiej sobie jakości rozkładana kanapa do spania, części wspólne okej, kuchnia standardowa, łazienka z funkcją srania plus drugie pomieszczenie na sam sracz. Oprócz mojego pokoju jeszcze trzy inne jednoosobowe.
- Właściciel mieszkania super, przeciwieństwo janusza, 30 letni Klaudiusz Deweloperski, bananowiec pełną #!$%@?ą, kupił mieszkanie za gotówke i szczerze mówiąc nawet nie wiem po co je wynajmuje bo wygląda na typa który nawet nie zauważa tych drobniaków które mu wpadają z wynajmu, może sie nudzi xD W każdym razie nie zawraca nam dupy, nigdy nie przychodzi z wizytacjami, chyba że absolutnie musi ale wtedy zawsze na kilka dni wcześniej daje info i siedzi tu max 15 minut. Jak coś sie na chacie zepsuje to ma #!$%@? i mówi nam żebyśmy sobie naprawili albo kupili nowe, przesłali mu fakturke czy paragon i nam odda xD Miły koleś.
- Ja totalnie bezproblemowy, nigdy nie było opóźnienia z hajsem, nie robie tu imprezek, nie jestem głośny, no i wynajmuje tu bez przerwy już od ponad 3 lat a cała reszta najczęściej wyprowadza sie po roku. Stała praca itd wydaje mi sie że jakbym sam kiedyś wynajmował komuś chate to chciałbym takich lokatorów jakim sam jestem xD

Osobiście obstawiam że wzrośnie o 2 stuwy.
#wynajem #wroclaw #nieruchomosci #patodeweloperka

O ile wzrośnie haracz za pokój

• Nie wzrośnie 14.4% (28)
  • <100zł 4.6% (9)
  • 100-200zł 25.8% (50)
  • 201-300zł 22.7% (44)
  • 301-400zł 12.4% (24)
  • 401-500zł 4.1% (8)
  • >500zł 16.0% (31)

Oddanych głosów: 194

• 6