Wpis z mikrobloga

1500km pykło bez żadnej awarii, zbudowałem go od podstaw (rama+części, osprzęt i zestaw do konwersji Voilamart 1000W 48V + bateria 13ah) i jestem z niego dumny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Całkowity koszt około 4500 zł. Osiągi: prędkość max bez pedałowania jaką uzyskałem to 52km/h, maksymalny zasięg ze wspomaganiem na 2 około 70km (zostało 20% baterii). Waga roweru 27 kg.
#ebike
KlotzF23 - 1500km pykło bez żadnej awarii, zbudowałem go od podstaw (rama+części, osp...

źródło: comment_1652441543WqnVZ3hy3DKmqLXdGFIZcg.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KlotzF23: Siema. Też planuję sobie zrobić ebike do takiej codziennej komunikacji to podpytam.
1. ile zapłaciłeś za rower (nowy/używany? jaki model) a ile za "resztę ebike"
2. rozważałeś 2000W? jeśli tak to czemu stanęło na 1000W
3. składałeś w PL? bo jakoś nie mogę znaleźć tego zestawu ebike który podałeś.
  • Odpowiedz
@Curry_:Rower zrobiony w UK. Całego roweru nie kupiłem tylko zbudowałem go sam. Kupiłem ramę i szystkie podzespoły. Na polskie to jakieś 2500 zł. Do tego zestaw do konwersji i bateria kupione na ebay.uk kosztowało w przeliczeniu niecałe 2000 zł. Wybrałem 1000W bo mi to w zupełności wystarczy do śmigania do pracy( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Oo. też myślałem nad tym żeby złożyć rower samemu bo kupując gotowce to w tanich są gówniane hamulce a w droższych gdzie hamulce są lepsze wszystko inne tez jest niepotrzebnie na "miejski" rower lepsze. Tylko o ile z podzespołami raczej nie ma problemu to wybór samych ram jest taki średni chyba.

Za 2000pln komplet silnik+bateria+ładowarka to jak za darmo. Liczyłem samemu składając baterię to na same ogniwa samsunga przy 13Ah wychodzi 1200-1300pln.
  • Odpowiedz
@KlotzF23: hej. jak wybierales baterie? kupiles gdzies na ebay juz cala lacznie z ta obudowa czy moze kupowales osobno pakiet i osobno obudowe? a jesli osobno, to czy te pakiety juz maja w sobie jakis BMS czy to trzeba tez osobno kupowac? przyznam, ze mam troche obawy jesli chodzi o trwalosc tych gotowych baterii, z drugiej strony skladac to sobie samemu to tez j------y ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz