Aktywne Wpisy

Jailer +334
Krótka piłka - do rozdania mam Kingdom Come: Deliverance Royal Edition na Steam. Losowanie jutro o 21.
Zasady:
1. Plus.
2. Komentarz.
3. Zielonki wypad.
A jeśli ten wpis dostanie minimum 2137 plusów, to rozdam drugi klucz osobie, która napisze najbardziej plusowany komentarz (zielonki dalej wypad).
#gry #rozdajo #steam #kingdomcomedeliverance
Zasady:
1. Plus.
2. Komentarz.
3. Zielonki wypad.
A jeśli ten wpis dostanie minimum 2137 plusów, to rozdam drugi klucz osobie, która napisze najbardziej plusowany komentarz (zielonki dalej wypad).
#gry #rozdajo #steam #kingdomcomedeliverance

źródło: image
Pobierz
gangrenek +93
Niecałe pół roku w wolnościowym raju #raportzpanstwasrodka

źródło: polrokuwolnosci
Pobierz
Sam w sobie samolot wygląda ekstra, jakieś zarzuty do tekstur czy ogólnego wyglądu to debilizm. Graficznie jest ekstra.
Za to dźwięki... o boże. O ile ktoś gra z wyłączoną symulacją słuchawek w msfs to ciężko będzie się do czegoś przyczepić bo wszystko brzmi ok, ale ja, typ który nie znosi wiecznego szumu, gram z włączoną symulacją słuchawek. We wszystkich samolotach ta funkcja spełnia swoje zadanie i tłumi szumy różnego pochodzenia - głównie silnika. W pmdg ta funkcja niemal zupełnie wycisza silnik ale robi to różnie w różnych zakresach obrotów silników. Brzmi to żałośnie. W dodatku przez wyciszone tylko dźwięki silnika słychać niedoróbki innych dźwięków. I jest źle. Nawet bardzo źle. Wszystko jest takie jakieś nie wiadomo jakie.
Model lotu i poruszania się po ziemi jest chyba całkiem w porządku. Mam 737 w symulatorach wczutego na tyle że jeżdżę nim po płycie jak swoim autem i tak też jest z 737 od pmdg - nie zaskakuje negatywnie niczym, poza jednym w opór idiotycznym błędem xDD Ale to tak idiotycznym, że aż jest przykro jak się na to patrzy.
https://streamable.com/kbo56j - film nie mój, kolegi, nie wiem/nie pamiętam jaki ma nick na wykopie ale gdzieś tutaj się chyba kręci.
Inną denerwującą sprawą są dziwne animacje które odgrywają się jakby w kilku fps'ach. Szczególnie widoczne na ruchach yoke'a i przepustnicy. Pewnie też jakiś bug który zostanie naprawiony ale trochę to dziwne.
A no i wydaje mi się że jest bug ze speed break'ami w locie. Tzn. kiedy wystawisz je w locie na widoku zewnętrznym klatki spadają do 10-15fps'ów ze w miarę stałych okolic 60.
W sumie polatałem krótko, wystartowałem z KBFI, zrobiłem kółko nad seatle, wszedłem na FL100, zszedłem na FL030, wylądowałem na KBFI i dojechałem na parking.
Ogólnie samolot jest fajny i na pewno będę nim latał bo to jedyny sensowny 737 ale mit PMDG zdecydowanie upadł.
Wiem, że CRJ jest mniej zaawansowany ale wyszedł w dobrym stanie, bez debilnych bugów. Od samego początku dało się czuć że CRJ jest skończony, 737 przypomina wszechobecny w dzisiejszych czasach early access.
#msfs #fsx #p3d #xplane #symulatory
źródło: comment_1652294032deJT9T825aKxD3YpV7OLRW.jpg
Pobierzźródło: comment_1652295639hpxnrUlEyktFya8Ya4hrIJ.jpg
Pobierz@Velsey: bo wygląda bardzo dobrze i jest bardzo dobrym samolotem ale nie jest fenomenalny na jaki był kreowany. Ma od groma problemów dziecięcego. A to grafiki na wyświetlaczach migają, a to dźwięki nie takie, a tu animacje dziwne.
Grafiki do EFB już są w plikach samolotu, więc prędzej lub później się pojawi - tylko nadal nie rozumiem co wam tak zależy skoro te
źródło: comment_165229772523pVaoz45xCcpdKL6cn6Hk.jpg
Pobierz@Legoll: FSUIPC znajesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1652297888m0Mvpx1YXeSL0ji7MnXCso.jpg
Pobierz