Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +123
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BlackenedBlue +185
a co mówili, że przecież za pudełko się nie płaci ani CD to taniej będzie, logistyka zniknie
łahah, to ja wolę sponsorowac fitgirl/dodi żeby ludzie to mieli za darmo
łahah, to ja wolę sponsorowac fitgirl/dodi żeby ludzie to mieli za darmo
źródło: temp_file6083212614556309232
Pobierz

Ja z zagadnieniem do naszej społeczności - mianowicie:
- jestem właścicielem działki z oznaczeniem MN,
- sąsiad złożył wniosek o prowadzenie prac budowlanych - domek rekreacji indywidualnej do 35m2 - dostał zgodę (domek murowany),
- złożyłem jakiś czas później wniosek o domek rekreacji indywidualnej do 35m2 - odmowa *#pikatchuface* :O (ze względu na plan MN),
- napisałem odwołanie do wojewody - podtrzymał decyzję,
- rozważam pójście do sądu ze względu na jawną nierówność wobec prawa dwóch różnych osób.
I teraz pytanie do was - czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jaka jest szansa na przychylenie się sądu do mojej racji? Zaznaczam, że urząd ma uwagi co do tego, że MN to nie jest miejsce dla domku letniskowego. Natomiast wcześniej wydana decyzja zapewnie została wydana przez pomyłkę. Mimo wszystko - zgoda dla sąsiada miała wpływ na moje decyzje dot. wyboru tej działki - no bo co może stać się złego w opieraniu się na wydanych decyzjach urzędu dotyczących (dosłownie - mamy jeden płot) sąsiednich działek objętych tym samym planem miejscowym przecież to sprawdzona instytucja, prawda?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo - plan MN uchwalono w 2008r - i nie zmienił się w międzyczasie więc działamy w oparciu o te same papiery.
#sad #nieruchomosci #prawo
Sąsiad sobie zbudował fajny domek, ja też chciałem a tutaj wystąpił zonk bo nagle z czapy się nie zgodzili przy takich samych parametrach wyjściowych.