Wpis z mikrobloga

A więc tak w angielskim Sainsbury`s znalazłem piękne kostki wołowiny, bez dodatków, na parze to 20min i gotowe, od groma protein, bo paczka 0.5kg to aż 140 białka, no i mam makaron Shirataki, no i potrzebuję łącznika w postaci jakiegoś sosu.
To co patrzę na półkach w sklepach to ..zresztą sami wiecie, brakuje tam jeszcze tylko w składzie startego gówna Aborygena.
Jest na rynku coś co dobrze połączy wołowinę z tym makaronem?
------
#dieta #odzywianie #chudnijzwykopem #mikrokoksy
  • 8
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: sos sojowy, starty imbir i czosnek, sok z limonki, sezam i olej sezamowy, wrzucić makaron i mięso po obróbce termicznej i wymieszać. Jak masz warzywa typu marchew, kapuste czy cebule to możesz pociąć w paseczki i zalać roztworem woda/ocet w stosunku 50/50 (uprzednio podgrzać), warzywa po całej nocy w takiej zalewie będą lekko kwaśne, takie pikle na szybko.
@misiafaraona: @Peter_Mountain: @michal-skora:
Sorki, ze was wołam, ale musze się pochwalić, wymysliłem łącznik.
Kupiłem por, brokuły, młode małe ziemniaki, jarmuż, buraki, czerwoną cebulę, czosnek, botwinę posiekaną, pietruszkę
Wszystko ugotowałem na parze, tylko ostatnie 5 minut dodałem jarmuż, bo jest słaby i nie lubi obróbki nawet parą.
No i gdy wszystko ugotowałem to zmiksowałem na papkę, dodałem przyprawy w tym ostrą paprykę Cayenne.
W słojach 4l i duzy półmisek, smakuje
Pobierz
źródło: comment_1652121665X1k5YT7hGoW8nNTCWiA8cS.jpg