Wpis z mikrobloga

Chce zakupić inny mostek do roweru, bo czuje jakby rower był delikatnie za mały. Fajnie jakby kąt był większy, bo lekko zadzieram głowę do góry i potem szyja boli.

Mam taki rower physio-50, rozmiar L

Teraz tam jest
KLS Active - diam 28.6mm / bar bore 31.8mm / 7° / length 90mm (S), 100mm (M), 110mm (L)

Niby romiar L jest do 194cm, ja mam 189cm. Myślicie, że 120mm będzie ok czy iśc w ciut więcej?

#rower
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fnzavrjvrz: Jak zadzierasz głowę do góry to chyba za długi, przecież jakby był za krótki to byś siedział bardziej wyprostowany chyba że ja czegoś nie rozumiem.. ale ekspertem nie jestem i mogę się mylić
  • Odpowiedz
@fnzavrjvrz możesz najpierw podnieść kierownicę na podkladkach, jeśli nie to wymień mostek na krótszy. Załóż 90 a nawet 80 mm jeżeli przy obecnej pozycji szyja zaczyna Cię bardzo boleć
  • Odpowiedz
@fnzavrjvrz: Wyobraziłem sobie Ciebie na swoim przykładzie, gdzie miałem zbyt wyciągniętą pozycję + przez okulary zadzieram nieco wyżej głowę. Równolegle miałem problemy z barkami, bo za duże wyciągnięcie na rowerze automatycznie kompensowałem podkulaniem grzbietu co spinało barki i ramiona. Najpierw podniosłem mostek najwyżej co zmniejszyło ból ale go nie wyeliminowało, dlatego spróbowałem z krótszym mostkiem. Zmieniłem dokładnie ze 110 na 80. Żaden ze mnie bikefitter ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz