Aktywne Wpisy

Umeraczyk +5
W ogóle baba z mieczem jest lepsza niż goła baba

Juliusz-Banioski +57
źródło: temp_file2290507185803430382
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file2290507185803430382
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
https://www.wykop.pl/wpis/65371209/wakacyjne-pokazuto-i-troche-motoryzacja-samochodye/
i mam w związku z tym pytanie.
Jak to jest z ładowaniem takiego samochodu elektrycznego w garażach podziemnych, we wspólnych halach garażowych? To, że można, to tam już ustalono, ale jak to robić w praktyce? Ja np. kupiłem mieszkanie z miejscem w hali, ale nikt nie ma niestety wtyczek z prądem przy stanowiskach. Mimo że to nowy budynek, to nie ma u nas obowiązku montowania takiego czegoś przy stanowiskach? A jeśli nie, to ile kosztowałby remont hali, żeby coś takiego zrobić?
Macie w ogóle w swoich halach możliwość ładowania?
#tesla #samochody #samochodyelektryczne
źródło: comment_1651914171Epf1FLXX2AIIN44GOcvXjn.jpg
PobierzA ile kosztowałby u mnie w domu?
Nie wiesz? No właśnie, skąd masz wiedzieć skoro nie wiesz jak ten dom wyglada xD pytanie do spółdzielni, udzielą ci wszystkich informacji
U mnie w garażu wspólnotowym nie było ładowarek i nie można było zamontować bo brakowało mocy, no ale coraz więcej elektryków się pojawiało i jeszcze więcej osób chciało kupić a nie mogło ze względu na brak ładowarek. Koniec końców, w odpowiedzi na zapotrzebowanie znaleziono firmę, która ogarnęła temat, podpięli przyłącze ~300kw i zainstalowali inteligentny system połączonych ładowarek równo
Żadnych problemów i tylko 2k, mogło być taniej ale miejsce daleko i sporo grubych kabli poszło
@grypa-grypowska: widać że tylko teoretyzujesz, posiadacze eletryków ładują głównie u siebie a szybkie ładowarki to dodatek na trasę, większość ludzi robi małe dystanse (a szczególnie posiadacze elektryków) i ładowanie u siebie to właśnie duża przewaga że nie trzeba jeździć