Wpis z mikrobloga

Siemanoo Mirasy

mam dla Was ulubione pytanko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

szukam TV w okolicach 4000 do 5000 szekli polskich
na początku byłem przekonany, żeby pójść 55 cali OLD - dużo jednak czytałem, że warto pójść w większy rozmiar

odległość od ściany to około 190 cm - jasny pokój (salon)
głównie do oglądania filmów/seriali, w przyszłości do Xboxa Series X i okazjonalnie do sportu

55 cali
- LG OLED55C11LB

65 cali
- Sony XR-65X90J

- LG 65QNED913PA

- Samsung QLED QE65Q80AAT

będę brał wszystko na raty, więc zastanawiam się czy warto inwestować więcej

#telewizory #tv #telewizor
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zczrzs: Na pewno warto dołożyć do 65" OLEDa. Za 5400 możesz mieć LG B1 65" - najtańszy sensowny OLED 65". Jeśli bierzesz na raty, to wielkiej różnicy nie zrobi dołożenie do LG C1 65". LG obiektywnie najlepiej wypada w połączeniu z konsolami.
  • Odpowiedz
@Zczrzs: Dlatego sugeruję dopłatę do C1. Ogólnie WebOS nie należy do najbardziej responsywnych systemów. W modelach na rok 2022 poprawili szybkość działania systemu, gołym okiem widać różnicę jak się postawi C2 obok C1, ale ogólnie zmian na tyle nie ma, żeby się opłacało dopłacać premium do tegorocznych modeli. Natomiast ogólnie C1 da radę.
Jakbyś jednak wolał nie dopłacać do 65" OLEDa, to z propozycji LCD odrzuciłbym na wstępie LG bo
  • Odpowiedz
@Drmscape2: dopłata do LG C1 65" już odpada, trochę za dużo tego dokładania
ten TCL brzmi ciekawie!
czyli w sumie zostaje TCL, Samsung na VA i C1 ale w wersji 55"
nie wiem czy inwestować w to 65" - odległość od TV pasuje też do mniejszego
  • Odpowiedz
@Zczrzs: Mam ok. 195 cm do telewizora i 65". Do kablówki rozmiar idealny, ale oglądając film z dobrego źródła łapię się czasem na tym, że jeszcze z 10" byłoby super.
  • Odpowiedz