Wpis z mikrobloga

@kamilm119 Grupa rekonstrukcji historycznej Bies

Edit: Blotungi już w zasadzie nie ma, PGD sobie radzi, Bies też, choć na razie ma tylko jedną osobę walcząca.
  • Odpowiedz
@Ja-qb jakieś 15 -16 lat temu spłonął i go już nie odbudowali. I fakt miejsce było zacne :)

@kamilm119 w Biesie. Jest też we Wrocławiu kilka osób z jeleniogórskiej ekipy Wotan Hird, ale tu na miejscu organizują tylko "spotkania rzemieślnicze", a
treningi bojowe organizują w Siedlęcinie pod JG.
  • Odpowiedz
@Ja-qb ja się wciąż zastanawiam komu ten gród przeszkadzał że go nie odbudowano. W teorii powinien być ubezpieczony od pożaru, ale tego może dowiedział by się może od kogoś z wrocławskiego Kruka, który był tam "głównym najemcą". Pamiętam, że po pożarze zaczęła się sypać Blotunga. Większość "starszyzny" zaczęła bawić w postapo ja poleciałem na jakieś 2 lata w ASG. Teraz po kilkunastu latach powoli wracam spowrotem, ale na nowy gród nie
  • Odpowiedz
@kamilm119: Siema, jak szukasz drużyny to zapraszam do PGD, jest nas obecnie około 25 chłopa z czego około 20 walczących. Poza sezonem wyjazdowym prowadzimy regularne treningi na salce prowadzone przez doświadczonych wojowników. Jesteśmy całkiem nieźle zorganizowani, występujemy na wielu fajnych wydarzeniach. To prawda, ze jesteśmy mocno skupieni na walce ale posiadamy w swoim zespole 2ch mgr archeologii i jednego doktora, więc również dbamy o wysoki poziom reko.
  • Odpowiedz