Wpis z mikrobloga

Cześć,

jaką blachę polecacie pod pfsense (na użytek domowy)? Cena do 1k, minimum 3 porty, pasywne chłodzenie (nice to have), mały pobór W oraz dostępność do piątku (w majówkę mam wolne, więc chciałbym temat zamknąć do 03.05).

#pfsense #sysadmin #siecikomputerowe
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Luffik: super, dzieki Mireczku :). Masz zainstalowane jakies dodatkowe pluginy/funkcjonalności oprócz vpna, np. pod adblock, IDS/IPS, itp? Pytam z ciekawości czy ta blacha bedzie w stanie to uciagnac ;)
  • Odpowiedz
@ska87: Miałem IDS/IPS + VPN.
IPSa na razie wyłaczyłem bo dziewczynie instragram przestał działać, ale przez 2 miesiace nie było problemu.
Działa też DHCP + jakiś plugin pod rysowanie wykresów. IMO to jest spory overkill maszynka pod użytek domowy więc myśle że da rade :)
  • Odpowiedz
@Stingeree: Raczej nic się nie zmieniło, z tego co się orientuje ciężko o lepszy budżetowy setup więc dalej to samo. Pod budżetowe/domowe rozwiazanie jest to dalej overkill.
  • Odpowiedz
@Luffik: No to elegancko, lada dzien to zamawiam i siadam do zabawy. Rozkminialem czy kupic router czy pobawic sie we wlasne rozwiazanie i takie combo jak pfsense + thin box wydaje sie ciekawsze :)
  • Odpowiedz