Wpis z mikrobloga

Wiecie czemu starzy ludzie tak mocno chcą wysłać młodych w kamasze i marzy się im powort obowiązkowej służby wojskowej? Bo starzy ludzie zazdroszczą innnym młodości i często uważają, że lepiej ją przeżyli i choć już do nich nie należy to najchętniej by uwalili młodych tak samo jak ktoś ich uwalił. ( ͡° ͜ʖ ͡°) To oczywiście cechą wszelkiej maści Grażyna i Januszu czyli po prostu nizin społecznych. Zwróćcie uwagę, że ludzie inteligentni i z klasą mają często inne podejście i wspierają młodych w rozwoju, zamiast projektować na nich swoje porażki i życzyć im aby mieli tam samo jak oni kiedyś.( ͡° ͜ʖ ͡°) #takaprawda #nosacz #bekazpodludzi
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@RitmoXL: gdybym był 59 latkiem i dostał teraz, po 30 latach od odbębnienia 2 letniej służby wojskowej wezwanie na ćwiczenia, to też bym pewnie chciał wysłać młodych w kamasze, bo niby z jakiej racji stare dziadki mają bronić młodzików?
  • Odpowiedz
@RitmoXL: Takiego splycenia tematu to juz dawno nie widzialem.

Czy jesem stary? No mlody nie jestem. Czy bylem w ZSW? No bylem. Czy mi sie to podobalo? No nie do konca.

Czy uwazam ze kazdemu nalezy na rok ograniczyc wolnosc? No nie. Czy uwazam ze kazdy powinien przynajmniej na miesiac? dwa? zaznajomic sie z tym na czym polega "sluzba wojskowa"? JESZCZE
  • Odpowiedz
gorzki99:

Dosc dobre doswiadczenie jak widzisz ze nie do konca > masz wladze nad swoim zyciem.

Ze musisz kogos sluchac i stosowac sie do zasad.

Pozwoli to nabrac dystansu i w przyszlosci inaczej podejsc do tematu.

XDDDDDD Rzeczywiście, bardzo dobre doświadczenia. Jeszcze jakiś g---t butelką by przydał albo chociaż pobicie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pangia: On tego nie zrozumie bo po stylu wypowiedzi widać, że ma autorytarny charakter i tacy ludzie lubują się w wojsku bo można pod przykrywką musztry i innych gowien znęcać się na innych/słabszych.
  • Odpowiedz
życie uczy pokory, nie wojsko czy państwo

@Pangia: I tak i nie. Jakiej pokory uczy zycie w tym kraju? Jak cos spierdzielisz to i tak nie odpowiadasz za swoje decyzje bo panstwo pomoze. Jakiej pokory uczy jak wszedzie socjale, doplaty itp?

Pisalem ze rok to przegiecie. Ale miesiac czy dwa w sytuacji gdzie odpowiadasz za swoje czyny i nie do konca mozesz robic co chcesz niejednego by
  • Odpowiedz
@gorzki99: Tylko że w woju mieszasz chłopaków normalnych z bydłem. Jesteś gościem co wie o co chodzi. Jestem zdania, że wrażliwego gościa mogą tam zniszczyć. Bez sensu i potrzeby - bo trafił na debili i bydło, a przełożeni odwracali głowy. Masowy Pobór to zło to łączy ludzi z różnych grup społecznych w jedną.
  • Odpowiedz
@gorzki99: ja nie potrzebuję żadnych nauk od państwa bo nie dało mi niczego ponad to co dostałbym w jakimkolwiek innym kraju, nie potrzebuję też doświadczenia w byciu niewolnikiem umundurowanego pana o kacapskiej mentalności bo wojsko jedyne czego mogłoby obecnie nauczyć to tego że będąc nisko w hierarchii jesteś nikim i można tobą pomiatać jak ścierwem
nie jestem politykiem więc odpowiadam za swoje czyny
  • Odpowiedz
Masowy Pobór to zło to łączy ludzi z różnych grup społecznych w jedną.

@RitmoXL: Tutaj pelna zgoda. Widzialem na wlasne oczy.

Zgoda co do tego ze laczy rozne grupy. Czy to zlo to nie wiem tak do konca. Fakt ze ja do wojska poszedlem w dosc poznym wieku (lvl24) ale nawet wczesniej bylem normalny. Ani z tych co wszystim chca wpierdzielic ani z tych delikatnych. Ale widzialem i takich i
  • Odpowiedz
że będąc nisko w hierarchii jesteś nikim i można tobą pomiatać jak ścierwem

nie jestem politykiem więc odpowiadam za swoje czyny

@Pangia: No i widac ze sam nie rozumiesz o czym rozmawiamy. Nikt mna nie pomiatal. Owszem ze musialem sie dostosowac i wykonywac polecenia. Ale o zadnym pomiataniu nie bylo mowy. Za duzo tv sie naogladales i teraz pierdzielisz farmazony. Problem w tym ze ja znam z autopsji a ty z tv.

Wojsko
  • Odpowiedz
Wojsko nauczylo mnie kombinowac (dosc przydatna umiejetnosc) I tego ze jak jest ktos kto z definicji jet przelozonym to nie ma co dyskutowac.

@gorzki99: czyli bycia typowym p0lakiem który jest cwaniakiem dopóki na niego kierownik nie patrzy
  • Odpowiedz
czyli bycia typowym p0lakiem który jest cwaniakiem dopóki na niego kierownik nie patrzy

@Pangia: Ty serio nie potrafisz czytac ze zrozumieniem? Popros pania przedszkolanke:

Chociaz tego drugiego nie do konca. Bo przez blisko 20 lat kariery zawodowej nie mialem nigdy oporow zeby zjechac "tego wyzej" jak wiedzialem ze ja mam racje.
  • Odpowiedz
@gorzki99: no już to widzę jak tak w wojsku pyskowałeś
idź się dziadku brandzluj do zdjęć kolegów z woja a nie będziesz mnie w------ł swoim p----------m na wieczór
  • Odpowiedz
no już to widzę jak tak w wojsku pyskowałeś

@Pangia: Jak to mozesz widziec jak wtedy na dywan po drabinie wchodziles?

A i wojsko raczej kultury nie uczy wiec ciekawe skad mam jej wiecej niz Ty?

Taki wasz obraz oskarki. Brakuje argumentow to pyskowki i wulgaryzmy. A w rzeczywistosci to obsrywacie zbroje jak tylko bez mamy trzeba zasnac.
  • Odpowiedz
To kręcili ci wora czy nie?

@kupkesobieciagne: Nope. Ja sie potrafilem ustawic. Malo kto chcial mi zajsc za skore. Bylem sanitariuszem i mieszkalem sam na izbie a nie ze wszystkimi w koszarach. Po 15 kadra wychodzila i tylko ja mialem dostep do tabletek itp.

Byl taki jeden koles co chcial "przychojraczyc". Pech chcial ze rozbolaly go zeby (po 15). Musial przyjsc do mnie. Stwierdzilem ze niestety ale nie mam tabletek bo sie
  • Odpowiedz