@dinor913 elden ring ma wedlug mnie slaby balans i niezbyt fajny design i mechaniki bosow, ale jednoczesnje wykorzystujac mechaniki dostepne w grze jak rotten breath, swarm of flies, przyzywanie duszkow itp robi sie najlatwejsza gra fs a zdobycie 100% osiagniec to jakis zart w porownaniu z calakami ds
@FuzzyWuzzy: przed chwilą ich zrobiłem, chyba z 20 prób mi to zajęło. Chociaż tutaj przynajmniej czułem, że z każdą próbą idzie mi trochę lepiej, o ile oczywiście przeciwnikowi nie uruchomi się nagle jakaś nieskończona seria ciosów. Najlepiej wyeliminować tego bez tarczy na początek.
@kaczek93: zrobiłem 10 podejść solo, nie dałem rady. Z mimikiem za 1 razem się udało. Gra jest słabo zbalansowana i tyle, mam nadzieje ze patche to naprawią.
@dinor913: No tutaj problemem jest dwóch bossów na raz, więc tak naprawdę co tu można naprawić? Przecież nie odejmą jednego w patchu, bo z jednym gargulcem i tak walczy się z pięć razy :)
@kaczek93: w elden ringu ogólnie jest problem z "oknem" na ataki, przeciwnik bardzo rzadko się odsłania a gracz nie ma żadnego sposobu aby przełamać ich gardę.
No tutaj problemem jest dwóch bossów na raz, więc tak naprawdę co tu można naprawić?
@dinor913: W Eldenie niestety jest masa takich bzdur jeśli chodzi o walki z bossami. Okienka niby są w miarę czytelne, ale często okazuje się, że zanim zrobisz zamach, to Boss już odpala obszarówkę, albo jakieś p------e combo. Nie wspomnę o cudownym doskakiwaniu do gracza na widok estusa. Warto też wspomnieć o obecności ataków, które zerują ci hp choćbyś się zesrał, co totalnie przekreśla sens dotychczasowej walki, a bossowie lubią to
Ogólnie gdyby gra była w świecie bloodborne albo sekiro to gameplay byłby genialny, byłbyś na tyle szybki aby zaatakować przeciwnika w czasie gdy on wykonuje combo.
Teraz gdy przeciwnik może anulować atak a ty zawiesiłeś się w animacji przewrotu jest sytuacją niesprawiedliwą, w sekiro mogłeś również anulować wykonywanie akcji.
I chociaż gamepleyowo gra czasami leży to i tak nie mogę się oderwać ( ͡°͜
#eldenring
źródło: comment_1650209549yhY9zLyufgeTQojhUxlQGF.jpg
PobierzTo co widzimy na obrazku to marna podróbka demon prince z ds3.
Zastanawiam się czy przypadkiem FS nie otsourcowało robienia gry do indii.
, nie czuję się z tym żle.
Bloodborne i ds3 przeszedłem bez levelowania ale elden ring jest tragiczny pod względem balansu.
źródło: comment_1650212260rO6m0K046JufNkMnyuWjmH.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@dinor913: cieszę się, że pomogłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FuzzyWuzzy: przed chwilą ich zrobiłem, chyba z 20 prób mi to zajęło. Chociaż tutaj przynajmniej czułem, że z każdą próbą idzie mi trochę lepiej, o ile oczywiście przeciwnikowi nie uruchomi się nagle jakaś nieskończona seria ciosów. Najlepiej wyeliminować tego bez tarczy na początek.
źródło: comment_1650230452BimE1nQTrQ5l6vJXIH5M9S.jpg
PobierzGra jest słabo zbalansowana i tyle, mam nadzieje ze patche to naprawią.
poprawić balans
źródło: comment_1650300979MnvJwPavHDViu6vggixMdp.jpg
PobierzOgólnie gdyby gra była w świecie bloodborne albo sekiro to gameplay byłby genialny, byłbyś na tyle szybki aby zaatakować przeciwnika w czasie gdy on wykonuje combo.
Teraz gdy przeciwnik może anulować atak a ty zawiesiłeś się w animacji przewrotu jest sytuacją niesprawiedliwą, w sekiro mogłeś również anulować wykonywanie akcji.
I chociaż gamepleyowo gra czasami leży to i tak nie mogę się oderwać ( ͡° ͜