Aktywne Wpisy

sylwke3100 +3
Ile mieście lat jak pierwszy raz wyjechaliście choćby na jeden dzień za jakiekolwiek granicę?

Mireczki mam pytanie. (Nie będę ściemniał, że jestem tu z wami od dawana bo nigdy na oczy wykopu nie widziałem ) A sprawa jest taka. Uratowałem przed oddaniem na elektroniczny złom dwa garaże pełne...
źródło: Screenshot 2024-08-30 at 03.01.57
Pobierz

źródło: comment_1650132761p5KkkrThzrqd3sS44peB9S.jpg
Pobierz@art212: piękno Homeassistanta polega m.in. na tym, że w zasadzie nie ma w nim rzeczy, której taki, czy innym nakładem czasu i środków nie da się zmienić. Nie podoba się Layout? A zmień se. Mnie się tez nie podobał, zrobiłem sobie swój. I żeby nie było, ten mój też ci się nie musi podobać. Możesz sobie zrobić, jaki tylko chcesz.
źródło: comment_1650135825OhA6ziABbffaNzjYQaJzK4.jpg
PobierzPrzede wszystkim ta, najbardziej zajebisty mod ever, karta która pewnie i kawę potrafi parzyć (sama!), kwestia tylko odkrycia jak. Np. dzięki tej karcie mam porobione ramki naokoło grup przycisków: cała taka karta to jest właśnie custom-button, do którego zawartość jest wrzucona jako
Mi już nerwów brakuje jak muszę od nowa parować włączniki Tuya po przerwie w dostawie prądu....
U mnie od początku używania tego systemu, jedyny problem jaki się póki co pojawił, to klienty MQTT poinstalowane na komputerach moich dzieci (możliwość zdalnego ściszenia, zahibernowania, przesłania komunikatu wyskakującego na ekran, kontrola aktywności, a u młodszego dziecka również tego, jaki nagłówek ma aktualnie aktywne okno) - po którejś z ostatnich aktualizacji porejestrowały mi się od nowa, już z nowymi nazwami, przez co karty je obsługujące przestały działać, trzeba było rekonfigurować.
@art212: tak, to jest webowa strona główna, na telefonie wygląda to tak samo, tylko karty są nie w trzech kolumnach,
źródło: comment_1650189276cApN7kdnXZiBowvjNBlm5F.jpg
Pobierz@art212: karta "horizontal-stack" i do niej pakujesz co chcesz, wszystko się ustawi w rzędzie.
Podobnie karta vertical-stack - ta ustawia zawartość jedno nad drugim. Jeśli do vertical-stack wsadzisz dwa horizontal-stack, będziesz miał dwa rzędy. To samo możesz uzyskać kartą typu grid, w której ustawiasz, ile chcesz mieć kolumn i cała dodawana zawartość ustawia się w formie kolejnych "znaczków" rzędami.
Przykładowo:
@ste3: w sensie hardware? Taki:
https://www.aliexpress.com/item/4000001943019.html
x 3 sztuki podpięte poprzez UART do siedzącego już w rozdzielni sterownika oświetlenia zbudowanego na T32-Eth01
https://github.com/JaroslawPrzybyl/ESPHome-4-4-Light-Driver
@ButtHurtAlert: z dwiema :) Jedna wykrywa otworzenie klapki wlotowej (==> list w skrzynce), druga samej skrzynki (==> skrzynka pusta), są też raportowane stany "skrzynka otwarta". Skrzynkę mam w ogrodzeniu, a w nim wkutą dość sporą skrzynkę na całą ogrodzeniową automatykę (trochę tego się uzbierało), więc z zasilaniem nie ma problemu.