Aktywne Wpisy

dominik2005 +3352
Viado +105
Ehh co za durny naród - jedyna wolnościowa partia 6.2%. Pora się pakować za granicę bo teraz to europejski komunizm wjedzie na pełnej
#wybory #konfederacja #bekazlewactwa
#wybory #konfederacja #bekazlewactwa

Spojrzał na Hatifnatów i nagle wszystko zrozumiał. Zrozumiał, iż jedyną rzeczą, która ożywić może Hatifnata, jest wielka, ogromna burza.
Byli silnie naelektryzowani, ale bezradnie ograniczeni. Nic nie czuli, o niczym nie myśleli. Mogli tylko szukać. Dopiero kiedy zetknęli się z elektrycznością, zaczynali żyć ze wszystkich sił, pełni wielkich, gwałtownych uczuć.
To właśnie do tego tęsknili. Być może przyciągali do siebie burzę, kiedy było ich wielu...
"Tak to musi być - myślał Tatuś - biedni Hatifnatowie! A ja siedziałem w swojej zatoce i myślałem, że tacy nadzwyczajni i wolni, jedynie dlatego, że nic nie mówili, tylko wciąż wędrowali dalej. A oni nie mieli nic do powiedzenia i nie mieli dokąd wędrować..."
Janson Tove, Opowiadania z doliiny Muminków, opowiedanie Tajemnica Hatifnatów.
I jak, jesteście Hatifnatami?
#literatura #nocnazmiana #depresja
#krotkoflarstwo
Spojrzał na Krotkofalowców i nagle wszystko zrozumiał. Zrozumiał, iż jedyną rzeczą, która ożywić może Krótkofalowca, jest wielka, ogromna burza na słońcu.
Byli silnie naelektryzowani, ale bezradnie ograniczeni. Nic nie czuli, o niczym nie myśleli. Mogli tylko szukać. Dopiero kiedy zetknęli się z elektrycznością, zaczynali żyć ze wszystkich sił, pełni wielkich, gwałtownych uczuć.
To właśnie do tego tęsknili. Być może przyciągali do siebie burzę, kiedy było