Wpis z mikrobloga

ile moze kosztować wywóz odpadów na pszok? nie jestem jednym z tych, którzy zakopują gruz w ziemi albo wywożą do lasu, mój najbliższy pszok jest jakieś 8 km autem ode mnie, ale na stronie mają napisane:

Odpady komunalne dostarczane do PSZOK są przyjmowane od właścicieli nieruchomości zamieszkałych z terenu Miasta nazwa_miasta bezpłatnie.

a ja nie mieszkam w tym mieście, tylko we wsi obok, czyli jak, ktoś się orientuje jak to jest? płaci się za ilość? czy to jakaś stała niższa kwota? bo chyba to nie może być dużo, jednak powinno ludziom zależeć, żeby odpady wywozić na pszok a nie do lasu...
#ekologia #pszok #odpady #srodowisko #kiciochpyta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s3mpaaj: kilka razy wywozilem, nikt Ci tam dokumentow nie sprawdza, najwyzej podasz jakas ulice i numer i tyle ¯\_(ツ)_/¯
Jak wywozisz na PSZOKa to wrzucasz na kupy lub do odpowiednich kontenerow i sam rozladowujesz, nikt Ci nie sprawdza nic nawet co tam jest zwykle, na wysypisku jak jest waga to waza pojazd na wjezdzie i wyjezdzie
  • Odpowiedz
@inlog: na stronie mojej gminy jest tylko info ze podstawiają jakiś konterener na gruz i to nie cały czas tylko "raz na jakiś czas" więc tak średnio. no nic, 8 km to nie dużo, najwyzej wróce xD, dzięki mirosławy
  • Odpowiedz