Aktywne Wpisy

#patodeweloperka #nieruchomosci
Od dziś w ofercie zupełnie prywatna górka saneczkowa dla każdego! Poczuj się jak 20 lat temu i zjeżdżaj do woli.
Od dziś w ofercie zupełnie prywatna górka saneczkowa dla każdego! Poczuj się jak 20 lat temu i zjeżdżaj do woli.
źródło: IMG_4661
Pobierz
SzalonyOgorek +146

Jestem ciekaw jakie jest wasze spostrzeżenie w tym temacie. Nie piję od tygodnia i nie widzę żadnych zmian. A-----l piłem praktycznie codziennie od 7lat, jakieś piwko, wino, w----y. Może raz czy dwa byłem bardzo pijany, do wymiotów. Nigdy do utraciłem przytomności. Lubię smak w----y. Piwko i wino zazwyczaj do jedzenia nocnego. Nie upijam się, żeby zapomnieć a drugiego dnia z rana nie sięgam po a-----l. A-----l traktuję tak samo jak zajadanie się chipsami czy camembertem. Czy to jest alkoholizm? Czy to normalna rzecz? Potrafię wypić czasem całą butelkę wina wieczorem, a rano normalnie wstaję z lekką zgagą. Nie zawalam tematów. Od tygodnia nie piję i nic się nie dzieje po odstawieniu. Śpię normalnie, nie jestem nerwowy. A teraz chce sobie do netflixa otworzyć piwko które leży w lodówce i mówię, że może nie bo może jestem uzależniony. Co myślicie, czy to już alkoholizm? Może ktoś ma podobne doświadczenia.
#alkoholizm #abstynencja #aninimowemirkowyznania
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #624b52560c35a48d0dececf5
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: poczekaj jeszcze 3 tygodnie aż przyjdą pierwsze rozkminy w stylu "co ja mam robić z wolnym czasem, jeśli nie piwko i netflix", później przyjdzie etap że zaczniesz wcześniej kłaść się spać i wcześniej wstawać żeby mieć więcej dnia.
@Oaken_arm: niektórym się opóźnia obrona magisterki i tyle może wyjść :-(.
https://psychologia.edu.pl/czytelnia/50-artykuly/206-wspolczesne-klasyfikacje-choroby-alkoholowej-wedlug-icd-i-dsm.html
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@AnonimoweMirkoWyznania: i wiadomo, że alkus xD
Może zrozumiesz, że w życiu nie są tylko skrajności. Nie jest tak że są tylko abstynenci i alkoholicy. Jest coś pomiędzy.
I ja twierdzę że takich ludzi jest naprawdę sporo. I to się tyczy każdej u----i. Są ludzie co palą dwie paczki na dzień a znam ludzi co zapala tylko do piwa.
Jestes alkoholikiem
#cringe #bekazpodludzi #patologiazewsi #patologiazmiasta
źródło: comment_1650734566oWfp3bPoYXFsP1ZFPcjLqh.jpg
Pobierz