Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem ciekawy jakie dzielnice #warszawa polecacie do mieszkania?
Może ktoś napisze swoje opinie na temat dzielnic? Taki mały ranking.
Jakie są np najlepsze dzielnice, a które są tymi gorszymi?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #624a19efd6fcd8e3193a1733
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

PolnaFeministka: Praga południe jest spoko, ale mocno zabudowana. Mieszkam w okolicy Wiatracznej:
- tansza niz reszta dzielnic (mieszkania)
- dobra komunikacja z centrum komunikacją miejską (20-25 min). Tramwaje, autobusy. Kilka nitek z różnymi trasami.
- autem trochę gorzej ale nie ma tragedii
- masz misz masz budownictwa, stare, nowe i najnowsze, trochę pomiędzy blokami wypierdków do rozbiórki. Bardzo fajnie, bo dzielnica "żyje", a nie tak jak Wilanów - na początku pięknie, a lada moment będzie przestarzała
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ludzie się śmieją z Bemowa, że to już nie Warszawa i daleko do centrum ale teraz jak dali metro na Księcia Janusza to szybko do Centrum ma się dojazd (35 minut) i spokojnie jest tutaj, ponadto w Czewcu otwierają kolejne stacje Metra na Bemowie (Bemowo Ratusz, Lazurowa)
Ogólnie jeszcze polecam Wolę, blisko Centrum i dobra z nim komunikacja ale droższa przez to od razu
  • Odpowiedz
ŚwieckaFoka: Jezeli nie masz nic do patusiarni i lubisz stac w korkach na mostach to Praga. Przy linii M2 nawet korki przestana byc problemem (ale wyraznie więcej lokalnego kolorytu). Jak chcesz normalne zycie za wieksze pieniadze to poludnie wawy na gorze skarpy czyli Ursynow i Kabaty przy metrze. Bardzo przyjemna jest Ochota, ale nie ma metra wiec komunikacja jest wyraźnie gorsza. Bliska Wola spoko, ale coraz droższa.

Generalnie tak długo jak
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: w ciągu 12 lat w Warszawie, mieszkałem na Bemowie(wat, wrocławska, jelonki), Woli(okolice wola parku), Pradze pólnoc (saska kępa), żolibożu (stary, teraz przemysłowy). Najgorzej mieszkało mi się na Woli. Najlepiej lub porównywalnie na saskiej kępie/żoli. w środku bemowo.
  • Odpowiedz