Aktywne Wpisy

Zopyross +121
Mowa nienawiści to każde forma nawoływania do sprowadzenia tubylcom imigrantów zarobkowych z drugiego końca świata, przez co nawet ludzie po studiach muszą z nimi konkurować przy podjęciu podstawowych prac magazynowych/fizycznych. Niszczysz rynek pracy, rozbijasz tkankę społeczną, ludzie biednieją, rzadziej decydują się na zakładanie rodziny.
Liberalizm=satanizm
#antykapitalizm #blackpill #gospodarka
Liberalizm=satanizm
#antykapitalizm #blackpill #gospodarka
źródło: 6
PobierzInstalacja artystyczna w Leroy Merlin Al. Jerozolimskie - Psy srają w sklepie.
źródło: IMG_LM1543
Pobierz![Nokia komunikator [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ecdb2887ac9bb3bbe735bef90ad3a51880923c0255c544fe335161dfb04df20e,q80.jpg)

Ponad miesiąc temu pojawił się wpis na temat początków z Oracle SQL Databases Ten wpis
Ponieważ mocno mnie zaciekawił, a programowanie/zarządzanie baz danych trochę mnie jara to zacząłem myśleć nad tym by pójść w tym kierunku. Od ~5 lat pracuje w Supply Chainie na różnych stanowiskach, ale miałem też roczną przygodę na stanowisku z granicy Inżynierii Prod/IT, która bardzo mi się podobała. W przyszłości mam szansę na pozycje coś a'la BA, w którym mogą mi się przydać bazy danych.
Zrobiłem delikatny research i wyszło na to, że powinienem skupić się na bazach danych z technologi MS.
Obecnie zacząłem uczyć się zwykłego SQLa.
Co powinienem dalej robić? Wiem, że w tej branży najważniejsza jest wiedza i certyfikaty.
Jest certyfikat MTA Databases, ale przechodzi on do lamusa w czerwcu. Czy warto się spiąć i go zrobić czy nie?
W jakim kierunku poiwnienem pójść? Uczyć się z książek, czy wykupić jakiś kurs z certyfikatem? Byłbym wdzięczny za jakieś nakreślenie drogi :)
#sql #mssql #tsql