Wpis z mikrobloga

@marcooo80: Uważałem że formacje ochotniczej, lekkiej piechoty w stylu WOT na współczesnej wojnie będą totalnie bezużyteczne. Ukraińcy pokazali że odpowiednio wyposażone i zorganizowane mogą robić bardzo dobrą robotę.
Inna sprawa czy nasz WOT można nazwać dobrze wyposażonym i zorganizowanym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@urodzony_25_lipca: Moim zdaniem tak powinno być w czasie wojny - armia zawodowa + WOT, do którego mogą dołączać ochotnicy, żadnego poboru i przymusowego wcielania do armii. To nie czasy mięsa armatniego, chyba że mówimy o kacapskiej armii.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 359
@marcooo80: Uważałem politykę ciepłej wody w kranie za hamowanie potencjału Polski i nabrałem się na typa, bo nie czytał z kartki. Po tej sraczce politycznej pisu marzy mi się taka stagnacja ustawodawcza i ciepła woda
  • Odpowiedz
@marcooo80: Uwierzyłem w szkole (na lekcjach historii, WOSu i apelach okolicznościowych), że Polacy ukochali wolność i gołymi rencoma obalili komunę. Teraz już wiem, że Polacy kochają głównie harnasie i żubra, tanią kiełbasę (wyborczą i zwykłą bez różnicy) i żeby sąsiad miał gorzej. Tak było "wtedy", tak jest teraz.
  • Odpowiedz
@marcooo80: @urodzony_25_lipca: ta też plułem na WOT, ale faktycznie po douczeniu się ile roboty wojsko n--------a przy logistyce i obsłudze, i ile takich rzeczy może robić dobrze zarządzany wot to zmieniłem zdanie.

Teraz największe zastanowienie to doposażanie vs poborowa armia, ale nie sądzę zeby opcja druga była lepsza. Zdaje się, ze większość zwolenników WOT ma ten drugi pogląd w pakiecie. Może mają rację?

Całe szczęście z kucostwa wyrosłem
  • Odpowiedz
@Noralid:

Namawiałem bliźnich do głosowania na Brauna podczas wyborów w 2015

Głosowałem na Brauna w wyborach w 2015. Co prawda z przekory, bo uważałem go wówczas za śmiesznego, niegroźnego typa, a ani Dudeł, ani Komorowski mnie nie przekonywali, ale jednak.
  • Odpowiedz
@pragmatyczny_romantyk: kurde ale mi sie wciąż podoba jeden z pomysłow korwina czyli likwidacja ZUSu, wg mnie jest totalnie bzdurne ze panstwo musi od nas pobierać pieniadze zebysmy potem nie zdechli na stare lata, jak ktos chce lądować na ulicy to jego problem

@urodzony_25_lipca: problem jest taki ze u nas szeregowy żołnierz ma gorszy gear niz ichniejszy WOT, popatrz na reportaże z kijowa
  • Odpowiedz
@marcooo80: Myślałem, że pilna nauka w szkole przedmiotów jak j. polski, historia, matematyka jest ważna, niezbędna to bycia kreatywnym i wykształconym. Teraz wiem, że jedynym przedmiotem którym w Polsce powinno się uczyć to angielski i obsługa Excela aby z@pieralać w zagranicznych korporacjach.
  • Odpowiedz