Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
od 2019 roku planowaliśmy z różowym wyjazd na wczasy w Ukrainie
w 2020 roku nie wyszło bo pandemia
w 2021 roku nie wyszło bo różowy złamał nogę
w 2022 roku powiedzieliśmy sobie że jedziemy choćby nie wiadomo co się działo
i zamierzamy słowa dotrzymać. Proszę więc bez hejtu bo jesteśmy dorośli i mamy prawo robić co chcemy. Chcielibyśmy się jednak spytać czy są obecnie jakieś ograniczenia we wjeździe i/lub podróżowaniu wewnątrz Ukrainy ze względu na wojnę lub pandemię? Mamy zamiar jechać motocyklami jeżeli to ważne. Prosilibyśmy jakiś doświadczonych podróżników o porady na co zwrócić uwagę planując wycieczkę do kraju bądź co bądź ogarniętego wojną. Wycieczka jak zrobi się cieplej czyli powiedzmy czerwiec/lipiec zarówno ja jak i różowy znamy jako tako rosyjski a ukraiński rozumiemy bez większych trudności. Planujemy tam być jakiś tydzień. Ma to być przejazd motocyklami przez Lwów Kijów Dniepropetrowsk i Odesse. Potem wracamy przez Mołdawie więc już dalej raczej sobie poradzimy. Tagujemy też #ropa i #benzyna bo chcielibyśmy się dowiedzieć czy mogą wystąpić w Ukrainie problemy z zatankowaniem maszyn na stacjach benzynowych? Miejsc w hotelach raczej nie trzeba rezerwować z wyprzedzeniem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) - taki trochę #czarnyhumor
#podroze #ukraina #motocykle

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6240c0cf9df1c36994524a1b
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Incelariusz: Wyjazd na Ukrainę w takich okolicznościach jest troszkę kontrowersyjny. Natomiast kompletnie odklejony od rzeczywistości jest pomysł by jechać z k0bietą na motocyklu... Motocykle są dla FACETÓW opie. Ile razy trzeba tłumaczyć wyk0pom takie oczywistości??? Niedługo będą się pojawiały na wypoku wpisy "hej chce nauczyć moją różową sikać na stojąco. Od czego zacząć?"
PS zarzutka g---o/10, bo odpisałem. Nawet ja takich żałosnych bajtów nie publikowałem.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: W praktyce na dzień dzisiejszy pomysł nie do zrealizowania (chyba, że w czerwcu/lipcu ustąpią już działania wojenne, co też niemożliwe nie jest).

Obecnie do wszystkich tych miast (poza Lwowem) możecie nawet nie dojechać. Nie hejtuję, bo byłby to niezły challenge (tym bardziej z tą Odessą xD), ale małe szanse powodzenia.

Jeżeli nie wiecie, co to wojna ani chociaż jakiekolwiek survivale (lub cokolwiek innego, gdzie sytuacja różni się od standardowego tripu na
  • Odpowiedz