Aktywne Wpisy

Bipolar- +7
P------e to. Odchodzę z wykopu. Mam dość. Nie wytrzymuje już tej zasranej nagonki na lekarzy. Codziennie setki kłamstw, manipulacji, obelg, gróźb wobec lekarzy i nikt z tym nic nie robi. A naprodukujcie sobie tych lekarzy nawet 2 miliony. Niech pracują za bochenek chleba. Wtedy nadal będziecie narzekać i twierdzić, że zarabiają za dużo i trzeba uwolnić zawód i potrzebujemy 4 milionów lekarzy, którzy będą pracować za pół bochenka chleba, a politycy to
PannaBezSpiny +221
źródło: temp_file615671172398574709
Pobierz

źródło: comment_1648308313YazLUmoSQklKQZH3p2vZOm.jpg
Pobierzastrologia to w sumie dwa systemy zodiakalne. Chiński, przyporządkowany cyklom rocznym, i nasz, księżycowy. Ten pierwszy w jakis sposob opisuje naszą determinantę życiową, drugi bardziej koncentruje się na zachowaniach "codziennych".
W sumie to astrologia jest formą wiedzy dość zbliżoną do psychologii. Obserwowano ludzkie zachowania, próbując je przypisać konkretnym uwarunkowaniom fizycznym. Jako ze gwiazdy w jakiś sposób wydaja się być z tym powiązane, ktoś kiedyś ten układ zastosował. Dawnooo temu,
próbowano najwidoczniej jakos wytłumaczyć sobie, dlaczego ludzie urodzeni w określonym czasie zachowują sie podobnie, mają podobne cechy charakteru. To tysiace lat obserwacji, i ja nie lekceważę tego aspektu. Kiedyś żyło się inaczej, wolniej. Był czas na wnikliwe analizy, szczególnie gdy się miało wiedzę i stanowisko w strukturze społecznej. A astrologowie i lekarze, którzy się tym głównie zajmoiwali wówczas, mieli go sporo.
1.Nie mówię, że w to koniecznie wierzę i w sumie macie rację, że nie ma się czym przejmować.
2. Jednak wyraźnie się różnią opisy znaków od siebie a w różnych źródłach te same znaki są mniej więcej opisane tak samo. Mimo to najbardziej sprawdza się ten "mój", co nie znaczy, że sprawdza się całkowicie i nie znaczy, że spraqdza się u wszyatkich
w zodiakach są tzw "ascedenty"
jesli jestes blisko początku lub konca swojego, kolejny lub poprzedzający niejako "przenika" twój. im bliżej, tym bardziej, im dalej, tym mniej.
@MarcinSzabla:
trochę już żyję, i jak na moje to jednak tak. sie sprawdzają. a jestem pragmatykiem.
w swoim samym wydaniu jestem dosc wyjatkowy zodiakalnie
potwierdza sie KAZDY aspekt. i ten chinski, i ten ksiezycowy.
i to od dziecka, zanim mialem jakakolwiek
i nie musisz placic
daj na prv date urodzenia. zobaczy sie czy powroze za darmo celnie