Wpis z mikrobloga

Czy może ktoś z was może doradzić jak leczyć bojownika? Przez pół roku wszystko było w porządku i teraz od paru dni nie chce jeść. Nie widzę żadnych przebarwień na łuskach kupiłem mu też inna karmę i też nie rusza.
#akwarystyka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kloner11 Samiec nie widać po nim żadnych przebarwień akwarium małe 7 L z filtrem. Na chińskim termometrze pokazuje mi 23°C

@franolix: Pomyśl o tym, żeby mu stworzyć porządne warunki do życia. Bo w takich jakie opisałeś to tylko męczarnia zanim padnie. Na dobry początek temperatura na 28 stopni i garbniki do wody. Potem planuj mu lepsze akwarium. Wrzuć zdjęcie zbiornika, zobaczymy co się da wykorzystać ze starego.
  • Odpowiedz
  • 0
@psylo
@pluktrux
@graczzzz
@kloner11
Dzięki za wszystkie odpowiedzi bastardis (mój bojownik) wyciągnął kopyta [*].
Napisałem dzień za późno no i ziomek w zeologigczym to trochę debil bo mi powiedział że w sumie to nawet do niego filtra nie potrzebuje a jeżeli to co piszecie to prawda to nie miał u mnie najlepszych warunków. Szkoda bo mu kupiłem na Ali taki dispenser do żarcia i dopiero za jakiś miesiąc
  • Odpowiedz
@franolix: Przy następnym bojku, zrób wszystko lepiej. Akwa około 20 litrów, grzałka u mnie ustawiona na 27 stopni, pokrywa konieczna- żeby nie przeziębił sobie labiryntu. Mi poprzedni bojownik z dnia na dzień napuchł, łuski zaczęły mu odstawać- to był najspokojniejszy bojek jakiego miałem, do dzisiaj mam po nim żałobę.
  • Odpowiedz