#cctv #monitoring Mirki, potrzebowałbym ogarnąć monitoring jednej z hal, w sumie 8 kamer, 2 na zewnątrz 6 wewnątrz, ale musi być możliwość rozbudowy, więc zakładam 16 wejść w rejestratorze, 16 portów w switchu POE. Kamery maja być na wysokości ok 8m , chciałbym żeby ogarniały tak na 15-20m żeby rozpoznać sylwetkę. Dodatkowo musi być podgląd przez tel, najlepiej jakieś pudełkowe rozwiązanie. Jakie kamery, oraz marki powinienem brać pod uwagę?
@gientkaszyja: lub hikvision - aplikacja do pobrania i działa spoko (dla mnie lepiej niż dahua ale z dahuą nie mam dużego doświadczenia), switch nie musi być 16 portowy, można dwa mniejsze jeśli hala rozległa i w planach masz więcej kamer na danym obszarze, czasem to lepiej niż ciągnąc duże ilości skrętki do jednego punktu tak jak to się robiło w analogu na koncentrykach (ja mam 16 kamer na jednej skrętce
@satsun: hiki instalowałem i też mam dobre zdanie o tym sprzęcie. Pomysł ze switchami zacny, mogę nawet zacząć od jednego a później dorzucić drugi. Bardzo dziękuje Mirku :)
@gientkaszyja Tylko rejestrator kup aby jego oprogramowanie wspierało 16 kamer jak jest tylko jedno gniazdo w nim montowane..., no chyba, że kupisz rejestrator z 16 gniazdami PoE? - Jest taniej.
Dostałem tę paczkę i nie mogłem uwierzyć własnym oczom… Ktoś zrobił dla mnie coś TAKIEGO 🥹❤️ Plusujcie, żeby każdy zobaczył, jakie cuda tworzy wykoPAKA!
Mirki, potrzebowałbym ogarnąć monitoring jednej z hal, w sumie 8 kamer, 2 na zewnątrz 6 wewnątrz, ale musi być możliwość rozbudowy, więc zakładam 16 wejść w rejestratorze, 16 portów w switchu POE. Kamery maja być na wysokości ok 8m , chciałbym żeby ogarniały tak na 15-20m żeby rozpoznać sylwetkę.
Dodatkowo musi być podgląd przez tel, najlepiej jakieś pudełkowe rozwiązanie. Jakie kamery, oraz marki powinienem brać pod uwagę?