Wpis z mikrobloga

Mirki, może ktoś z Was miał podobną sytuację. Krzesło Markus kupione w 2013 roku - zachęcony w sklepie Ikea Targówek przez pracownika 10-letnią gwarancją wydałem 7 stówek. Mechanizm ostro zaczął niedomagać, więc zgłosiłem reklamację i... dowiedziałem się, że dopiero od 2014 roku niby ten produkt objęty jest 10-letnią gwarancją. Przecież to jakaś kpina. Nawet pamiętam, że na każdym wystawowym egzemplarzu wisiały te etykietki z informacją o rozszerzonej gwarancji, a teraz jestem ostro robiony w wała.

@IKEApl, co Wy na to?

Może komuś się ostała informacja w formie elektronicznej lub papierowej z 2013 roku lub wcześniej o gwarancji? Na infolinii nikogo, kto miałby pojęcie o tym, jakie warunki obowiązywały kilka lat temu.

#markus #ikea
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IKEApl: byłem w sklepie w dziale obsługi klienta, powołałem się na Waszą odpowiedź i otrzymałem informację, że Ikea nie ma oficjalnego profilu na wykopie. No i oczywiście pani wyjęła katalog z 2013 roku pokazując, ze nie ma na liście produktów z przedłużona gwarancja Markusa. W poprzednim i kolejnym katalogu jest…
  • Odpowiedz