Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@troglodyta_erudyta: moi najemcy przygarneli rodzinę, w zasadzie nie przeszkadza mi to tak bardzo bo ja Janusz byznesu mam jeszcze te 1% serca w sobie. Tyle tylko że pewnie zaraz dojadą nową kanapę w salonie, pralkę i generalnie ściany do malowania bo dzieciaki etc...... więc eksploatacja ... no nie powiem.
Natomiast jeszcze dobrze mi w pamięci siedzi jak miesiąc temu Pani najemczyni wykłócała się (ze znaną mi od dawna dumą i
  • Odpowiedz
@troglodyta_erudyta: zadzwonili że rodzina przyjeżdża i koniec. Ja nie protestowałem - bo co to zmieni. Wszyscy wiemy że pewnie 1-2 mce max. tak na kupie wytrzymają i zaraz będzie szara codzienność - zaczną się kłócić itd.. na pewno nie jest to docelowo dla nich wygodne ani fajne ale oczywiście pozostałe moje 99% januszowego skamieniałego serca zwietrzyło szansę na byznes.
  • Odpowiedz
@pontifex: na Twoim miejsce bym uważał. To, że oni decydują za Ciebie źle wróży. A jak nie zostaną 2 miesiące tylko więcej? A jak będziesz musiał pokryć większe koszty eksploatacji? A jak ich nie będziesz mógł wymeldowsć?

To powinno odbywać się na Twoich warunkach. Dajesz sobie wchodzić na głowę. Powinieneś to uciąć.
  • Odpowiedz
jak nie zostaną 2 miesiące tylko więcej? A jak będziesz musiał pokryć większe koszty eksploatacji? A jak ich nie będziesz mógł wymeldowsć?

To powinno odbywać się na Twoich warunkach. Dajesz sobie wchodzić na głowę. Powinieneś to uciąć.

@Pecunianonolet: @staryhaliny: no właśnie w obecnej propagandzie i mainstreamie nic się nie mówi o konkretach, przemyca emocje ale prawnie nie wygląda to już tak wesoło. Obecni najemcy są spisani w umowie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pontifex:

Obecni najemcy są spisani w umowie najmu jako jedyni mieszkający i prawnie korzystający z lokalu więc uchodźcy nie są nigdzie oficjalnie zezwoleni i wpisani.

Art. 342. [Zakaz samowolnego naruszania posiadania]
Nie wolno naruszać samowolnie posiadania, chociażby posiadacz był w
  • Odpowiedz