Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +645
Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego:
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
źródło: FD5DCB43-BE11-4459-B948-40F5AF80F50F
Pobierz
runnerrunner +3
Dotychczas używałem Yanosika wiadomo, z wzg na ostrzeżenia o suszarkach i fotoradarach. Mam jednak wrażenie, że mapy google są dokładniejsze i jakoś ogólnie lepiej ogarniają sytuację na drogach.
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
źródło: temp_file3046532179996608092
Pobierz

Przecież to logiczne, że ludzie potrzebują kupić mieszkanie i kredytują się na 30 lat bo jeśli ktoś nie ma pomocy rodziny, mieszkania po babci czy kilkuset tysięcy oszczędności nie jest w stanie kupić mieszkania za gotówkę?
Wiem, że większość z tych osób to dzieci mieszkające na garnuszku rodziców, którzy kręcą sobie bekę ale poważnie musicie uskuteczniać taki szlam?
Rzeczywiście mały odsetek dotknie rentierów co pokupowali sobie kilka mieszkań i nagle się okazuje, że to była kiepska inwestycja, natomiast w 99% podwyżki dotkną zwykłych ludzi, którzy próbują się czegoś dorobić a cały czas od 30 lat mają pod górkę w tym kraju.
Sam mam kredyt hipoteczny, co prawda podwyżki nie są jakoś mocno odczuwalne dla mnie, bo nie zakredytowałem się pod korek, jednak te 5 tysięcy rocznie mniej jest odczuwalne mocno, czy to jest powód dla którego inni się czują lepiej bo drugi ma mniej w kieszeni?
#nieruchomosci #gospodarka #kredythipoteczny #mieszkanie
Teraz taki do jest poza moim zasięgiem finansowym.
Miałem farta.
Mam nadzieję, że ceny spadną ale nie łudzimy się. Nigdy nie spadną o te 30 czy więcej %.
Za duża inflacją i jeszcze wojna i napływ
@crazy_drummero: Ty chyba tagu nie czytałeś... Jedzie się po wszystkich kredyciarzach, a nawet nie tylko, bo np. mieszkania w blokach nazywa "kurnikami"... Wyśmiewa się też zakup dziury w ziemi, chociaż w dużych miastach to często jedyna opcja, by kupić fajne mieszkanie w rozsądnej cenie.
@orzeszkiziemne: raz że nie tylko mowa o ludziach którzy kupili mieszkanie do mieszkania w nim, raczej to śmiech z przedsiębiorców którzy myśleli że wynaleźli betonowe złoto i malutkiej marży zakredytowali się.
dwa to jak Cię nie stać żeby kupić mieszkanie bez kredytu pod korek na długie lata to najlepiej przemyśleć kupno tańszego, nie każdy musi mieszkać w mieście wojewódzkim jeżeli z tego mieszkania nie wynika że
@orzeszkiziemne: nie, wystarczającym powodem jest druga część tego zdania, tzn że inni czuja się lepiej, bo sąsiad ma gorzej. cała filozofia polaka.
Akcje kredytowe przyczyniają się do inflacji w prosty sposób - generują podaż pieniądza na rynku nieruchomości. Rosnące ceny nieruchomości to wina kredytów mieszkaniowych.
Dlaczego?
Jeżeli ktoś oszczędzi jakąś kwotę na mieszkanie (na przykład 50.000), a drugi do tego jeszcze dostanie tę samą kwotę z kredytu, a do dyspozycji jest jedna nieruchomość, to tej samej nieruchomości (za 50.000) warto podwyższyć cenę
A że wykopki wroga znajdą wszędzie, patrz fliperzy