Wpis z mikrobloga

Pytanko do wykopowych ekspertów. Chcę dotakiego https://katalog.bikeworld.pl/2020/web/produkt/rowery_szosowe/fitness/btwin/70255/triban_100_flatbar roweru z decathlona dołożyć silnik elektryczny w tylne koło.
Polecicie coś co będzie pasowało? Jak patrzę po aliexpressie itp to te tylne koła wydają się za szerokie , żeby wejść w tył roweru na kołach 700c
#rowery
#uto
#rowerelektryczny
#ebike
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CoTwojeToMoje: No a jaki to ma rozstaw widełek? Mxus 30H 1500W wchodzi pod 135mm, a jest to raczej standardowy typ. Dodatkowo tam nie ma zacisku od tarczy, który mógłby być kłopotliwy dla silnika. Więc powinien wejść prawie każdy silnik...
  • Odpowiedz
@CoTwojeToMoje: Natomiast problem wydaje mi sie innego typu: 250W dla takiego rowerku, to nawet nie poczujesz, bo sam na nim wykręcisz nogami stosowną prędkość. Natomiast 1500W do tak tanich hamulców, to tak... no mało bezpiecznie bym powiedział;)
  • Odpowiedz
@JohnyArkad: Myślałem, że ktoś poleci coś z aliexpressa jakiś gotowiec z baterią. Jak na rower za tysiaka ponad 50km/h da się na nim wykręcić na prostej, jednakże przydałby się jakiś silnik jak już nie chce się kręcić co by było leciutko. Fakt, hamulce jak flinston ale teraz też mało ich używam.
  • Odpowiedz
@CoTwojeToMoje: No własnie trzeba mieć na uwadze, że mniej watowy (ale legalny) zestaw, bedzie raczej niewielką pomocą dla takich konstrukcji. Ale zawsze coś. Zajrzyj na nexun.pl (moze miejski 350W?) Z chin to Ci nic nie polecę, jezeli chodzi o HUB, bo to zbyt wielka loteria.
  • Odpowiedz