Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@elvp nie wiem czy większość ale jest na bank duża grupa która to wspieranie. Przy całej tej akcji takie komentarze?! Dalej piszą o jednoczeniu Czech i Słowacji.
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@DooBeeDooBee ja tam bym nie chciał nikomu nic zabierać. Natomiast zastanawiam się jak z nimi rozmawiać. My jesteśmy nazywani rusofobami a tu gość ma prawie 400 upvote i zero krytyki. Rozumiem że tam mogą być dzieci - wtedy to nawet gorzej bo rodzice są tacy sami.
  • Odpowiedz
@domik: Też nie chce, to tylko żart. Ale mimo wszystko to jest już bardziej prawdopodobne od ich teorii. Rosja się rozpadnie w ciągu maks 30 lat a ludzie w Kaliningradzie są dość proeuropejscy. Może stworzą sobie czwarty kraj bałtycki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DooBeeDooBee i to było by super. Już teraz czytałem że mają tam inną mentalność. Całkowity rozpad Rosji to była by jedna z lepszych informacji. Można by mieć wtedy obawy o Chiny / USA ale widać Rosja to stan umysłu i prędko się to nie zmieni.
  • Odpowiedz
Całkowity rozpad Rosji to była by jedna z lepszych informacji.

@domik: Całkowity rozpad dużego kraju posiadającego masę broni atomowej ... hmmm jak to może się skończyć? Właściwie całkiem niedawno obalono Kadaffiego, Husajna i od razu w tych krajach zapanowało szczęście, pokój i dobrobyt.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@wolbiend myślisz że stało by się to bez udziału USA, Chin, EU? W życiu. Pociski były by od razu zabezpieczone. Kto powiedział że mi zależy żeby było im lepiej? Mi zależy żeby nie mieli kolejnego putina za prezydenta. Niech się biją wewnątrz o władzę i zostawią resztę świata w spokoju.
  • Odpowiedz
@domik: Obawiam się jednak że najbezpieczniej dla świata będzie jak rosja będzie miała przywódce który będzie sprawował silną władzę i trzymał ruskich za psyk byle by nie miał zapędów imperialnych.
  • Odpowiedz