Wydaje mi się, że jak na 4 dni działań wojennych to chyba słabo idzie ruskim w zdobywaniu Ukrainy? Tak, wiem że używa jakiś śmiesznych wojsk a nie jednostek elitarnych ale w związku z tym pytanie co to za dziwna strategia? Przy okazji, bo w mediach tylko Kijów i Charków a jak w innych regionach? Gdzie śledzicie i skąd czerpiecie informacje? #wojna #ukraina #rosja
@dzieju41: jeśli chodzi o informacje to według mnie najlepiej na Twitterze sprawdzone konta np. te co na zdjęciu. Albo Cezary Faber lub NEXTA. Z wykopu najlepiej nie brać informacji bo każdy debil może coś napisać co niekoniecznie jest prawdą
@Fermiol: Jeśli łapią do niewoli żołnierzy z elitarnych jednostek to powinni to mocniej akcentować i pokazywać ich zdjęcia w mediach. Dlatego pytałem skąd czerpiecie informacje?
@dzieju41: spodziewales sie ze w 3 dni zdobeda caly kraj? Tak wygladala Polska 4 września 1939 po ataku "wielkiej Rzeszy". Niemcy zajęli wtedy proporcjonalnie mniej niż Rosjanie dziś. A mieli dużo większą przewagę
@Sheppard28: Z tym, że mobilność, drogi były gorszej jakości. Cały czas stoję na stanowisku, że jeśli nie ma woli pokoju to najlepszą opcją będzie jak agresorzy utkną tam uwiązani w walkach na bardzo długi czas i że się przy tym mocno wykrwawią.
@dzieju41: idzie drugi rzut, wyższej klasy, lepiej wyszkolony. Niestety najbliższe 4 dni będą ponoć dużo trudniejsze. Dodatkowo 3 rzut jest w trakcie mobilizacji.( ͡°ʖ̯͡°) Na plus dla Ukrainy działa to że armia rosyjska logistycznie jest uwiązana do kolei.
#wojna #ukraina #rosja
pocwicza, poruchaja, wojsko sie nie moze nudzic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@studentskyyy: Powiedziałbym, że raczej o słabej Ukrainie. Myślisz, że USA i inne kraje specjalnie budowały mit o potędze Rosji?
źródło: comment_1645954762gDo990ZdmGQ5K0WyDwOpCa.jpg
Pobierz@Fermiol: Jeśli łapią do niewoli żołnierzy z elitarnych jednostek to powinni to mocniej akcentować i pokazywać ich zdjęcia w mediach. Dlatego pytałem skąd czerpiecie informacje?
@nmazocatto: Tym lepiej dla wszystkich. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1645954970AAEXLUzD8FlWBneTijomQc.jpg
PobierzCały czas stoję na stanowisku, że jeśli nie ma woli pokoju to najlepszą opcją będzie jak agresorzy utkną tam uwiązani w walkach na bardzo długi czas i że się przy tym mocno wykrwawią.
Na plus dla Ukrainy działa to że armia rosyjska logistycznie jest uwiązana do kolei.
@Fermiol: no to jeśli mi to umknęło to co dopiero większości
@Fermiol: Też mi umknęło. Jak przeczytasz mój pierwszy wpis cały to ujrzysz moje pytanie o źródła.
@Sheppard28: Powiedz to rodzinom poległych, po drugie mamy naprawdę XXI no chyba, że w Rosji czas się zatrzymał w innym wieku?