A się wykopki i inni eksperci zdziwią jak na przykład putin weźmie cały teren który go interesuje po czym wleci pod skrzydła Chin, odetnie się od świata zachodniego, przerobi państwo na model chiński z ich pomocą (wewnętrzny internet, wewnętrzna waluta - może z datą ważności itd.) i wyłoży lache na sankcje, inflacje i inne bo przecież na chiny nikt sankcji nie nałoży, a ich głównie handel z nimi będzie interesował. No ale wiadomo putin idiota nie wie co robi, jak można być tak głupi. #ukraina #rosja #wojna #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #chiny
@Sinti: tak zdziwią się, bo Chiny wstrzymały się od głosu przy głosowaniu onz a najwieksze chińskie banki nałożyły sankcje na rosje bo się boją same sankcjami dostać
@Sinti: Problem w tym że Chiny zaczynają mieć go dosyć, dla nich handel z zachodem jest na pierwszym miejscu i nie będą się podstawiać dla realizacji chorego snu kacapskiego p----a z kompleksem małego siurka
@Sinti: Na Chiny bym za bardzo nie liczył, ktoś dobrze powiedział że mają wybór- surowce i 144 mln biednych kacapów w bieda kraju albo cywilizowany świat
@dave27: Jeśli rzeczywiście są dogadani to te sankcje g---o znaczą, nawet na rękę im nawalić sankcji by ten sojusz chociaż odrobinę bardziej naturalnie wyglądał.
@Pan_Janusz: Nie wiadomo co się dzieje za kuluarami, a co do ryzykowania to oni raczej nic nie ryzykują, na tym szczeblu już sentymenty nie grają roli.
@Omicron: Jebnij się w łeb i idź na odwyk od wykopu bo już wszystko śmierdzi ci "ruskom onuncom", przestań małpować ludzi, bo można tak napisać w odpowiednim przypadku, ale ty zwyczajnie powtarzasz co zasłyszysz bez żadnego sensu.
@troglodyta_erudyta: to nie są soldaty, to zwykłe mięso armatnie do zmęczenia przeciwnika. Takiego Rosja zawsze miała wiele. Prawdziwie silne uderzenie zawodowej, wyszkolonej i opłacanej armii dopiero przed nami. Niestety. Oby Ukraińcy dostali zapasy amunicji na czas.
@Ranger: Jest wiele możliwości, przy obecnej ekspansji chin to może nawet ziemią będą płacić. Oczywiście że są na straconej gorszej pozycji, ale czy w obecnym momencie (przed wojną, a teraz to już całkiem) byli w dużo lepszej? Zamiast się zbliżać do rozwijających się prężnie gospodarek to się oddalali, więc jakieś kroki wypadałoby podjąć. Nic nie wiadomo, to tylko gdybanie, ale ten argument jest moim zdaniem dosyć słaby jeśli chcesz nim
Problem w tym że Chiny zaczynają mieć go dosyć, dla nich handel z zachodem jest na pierwszym miejscu i nie będą się podstawiać dla realizacji chorego snu kacapskiego p----a z kompleksem małego siurka
Co ty chłopie p--------z? xD
No nie wiem czy się orientujesz, ale handel z chinami to nie jest tylko zysk dla chin, cały świat ma zrezygnować z handlu z chinami? Jak np. USA zrezygnuje to sobie
ale Chiny jako producent są dużo bardziej narażone
Argument bez sensu. Chyba przeczytałeś mój wpis przed edycją, bo specjalnie edytowałem bo tak coś czułem że trzeba specjalne tłumaczenia dla ciebie stosować bo nie bardzo temat ogarniasz no i chyba miałem rację. Poniżej fragment który dodałem: "No nie wiem czy się orientujesz, ale handel z chinami to nie jest tylko zysk dla chin, cały świat ma zrezygnować z handlu z chinami? Jak
@Sinti: To nie ważne czy zrezygnuje jeden kraj, dwa czy wszystkie. Każda taka decyzja to straty dla Chińskiej gospodarki opartej na produkcji. Poza tym Chiny w przypadku osłabienia Rosji chętnie wbiły by sobie ząbki w kawałek rosyjskiej, bogatej w złoża ziemi. Wydaje Ci się że będą solidarnie stały za Putinem bo są krajami komunistycznymi? Komuch pierwszy wbije nóż w plecy drugiemu komuchowi jak będzie miał w tym interes.
No ale wiadomo putin idiota nie wie co robi, jak można być tak głupi.
#ukraina #rosja #wojna #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #chiny
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
@Pan_Janusz: Nie wiadomo co się dzieje za kuluarami, a co do ryzykowania to oni raczej nic nie ryzykują, na tym szczeblu już sentymenty nie grają roli.
No nie wiem czy się orientujesz, ale handel z chinami to nie jest tylko zysk dla chin, cały świat ma zrezygnować z handlu z chinami? Jak np. USA zrezygnuje to sobie
Tego o koronawirusie nawet nie chce mi się komentować bo nie wiem jak można te dwie rzeczy porównywać
Argument bez sensu. Chyba przeczytałeś mój wpis przed edycją, bo specjalnie edytowałem bo tak coś czułem że trzeba specjalne tłumaczenia dla ciebie stosować bo nie bardzo temat ogarniasz no i chyba miałem rację.
Poniżej fragment który dodałem:
"No nie wiem czy się orientujesz, ale handel z chinami to nie jest tylko zysk dla chin, cały świat ma zrezygnować z handlu z chinami? Jak
Co do