Wpis z mikrobloga

Mirki z #programowanie na b2b, sami się rozliczacie poprzez #infakt, #ifirma itp czy korzystacie z usług księgowego? Stoję właśnie przed tym wyborem, myślałem że wybiorę zwykła ksiegowosc, ale widzę że bardzo małe zaangażowane jest z ich strony, i tak myślę czy takie coś się sprawdza czy jednak dalej szukać księgowości w okolicach? #programista15k
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bruce: używam taxeon.pl - prostszy niż te dwa które wymieniłeś a w zupełności wystarcza. Jest też zapewne tańszy od pozostałych. Dodatkowo możesz mailem księgową o coś zapytać, dość szybko odpisuje.
  • Odpowiedz
@bruce: Sam sobie robię i z tego co widzę co wszyscy obecnie wypisują na temat księgowych to uważam że nie warto ich brać. System jets tak dobry że nie wiele księgowy musi tam robić, powinien bardziej pracować jako baza wiedzy i walidator, ale jeśli zangazowanie małe to słabo będzie się sprawdzał w tych rolach.
Link ze zniżką:
https://www.infakt.pl/polecam/biurorachunkowe
  • Odpowiedz
@bruce: Weź na kilka miesięcy (albo do końca roku) - zrozumiesz jak działają pewne rzeczy, będziesz miał też porównanie do tego jak coś wygląda w panelu przed, a po rezygnacji z usługi księgowego. Jak coś będzie się różnić to będziesz miał jasny sygnał, że coś robisz źle. Plus na samym początku możesz się dowiedzieć o paru rzeczach, które będą Ci przydatne gdy już zrezygnujesz.

A może zrzucając z siebie ten
  • Odpowiedz
@zwierzak40: dokładnie. Samemu niektóre rzeczy odkrywa isę z czasem:) Dla mnie było zaskoczeniem że z ZUSu wyrejestrowujemy się dzień po zakończeniu okresu a nie ostatniego dnia. Takie rzeczy potem trzeba prostować. Oceniam że z 20h trzeba poświecić na zdobycie wiedzy i założenie JDG w przeciągu pierwszych miesięcy
  • Odpowiedz
@wiesiu2:
Wszystkie są w podobnej cenie i różnią się pewnymi kwestiami, moim zdaniem warto zarejestrować się i zerknąć jak który działa bo każdy ma miesiąc za darmo.
Dla mnie Infakt był najczytelniejszy.
  • Odpowiedz
@bruce: Też dodam, że infakt jest wg mnie najczytelniejszy. Ma też szybkie płatności z zerową prowizją, co jest mega fajne, szczególnie przy niskomarżowych biznesach. I integrację z bankiem. Interefjs jest w miarę nowoczesny, ale przede wszystkim czytelny i dość szybki.
  • Odpowiedz