Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2989
Jako, że mirko czasem jest w stanie dokonać rzeczy niemożliwych to warto spróbować.

Na Ukrainie w Kolomyji utknęli moi bardzo dobrzy znajomi. Dwie kobiety (30 i 50 lat) z dwójką dzieci (rok i 5lat), mąż 30latki jest pracuje w Polsce. Na miejscu w kolomyji nie ma im zbytnio kto pomoc w transporcie.

Czy jakimś cudem, ma ktoś z Was kogoś w tamtych okolicach, kto będzie w stanie dowieźć całą czwórkę na którekolwiek przejście graniczne z PL? Oczywiście za transport zapłacimy.

#ukraina #wojna #rosja #wykoppomaga
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 69
@niegramwwowa: 20km korka to juz jest najmniejszy problem mi się wydaje.

Nie ukrywam, ze już miałem pomysł żeby samemu po nie jechać, bo wjechax powinienem wjechać, wypuścić też by mnie wypuścili (ojciec, mąż pewnie by wjechal, ale nie wyjechal) ale rodzina powiedziala, ze chyba mnie p------o.
  • Odpowiedz
@k4rolex: niestety nie jestem w stanie pomóc. ale zapytam tak z ciekawości czy ukraina jest na tyle sparaliżowana lub nieucywilizowana że nie ma tam jakichś busów rejsowych lub nawet taksówek żeby podjechać pod granicę i przejść pieszo? Jak patrzę na mapę to są dośc blisko granic UE.
  • Odpowiedz
  • 4
@danieldan: dziś nie bylo szans na cokolwiek, jutro od rana będą kombinowaly, z dwójką dzieci w tym roczniakiem nie jest to takie łatwe.
Niby niedaleko, ale google maps pokazuje 4.5h drogi
  • Odpowiedz