Wpis z mikrobloga

Nivona 756 mi się kolejny raz zesrała. Nie mam już siły do niej bo i tak się będzie gwarancja kończyć. Szukam ekspresu do 2500 zł, wymagania:
- żeby pożyła te 3 lata chociaż,
- łatwość codziennej konserwacji (to mi akurat bardzo pasowało w tej nivonie, że wszystko się bardzo łatwo czyściło i można było jednym, dwoma ruchami wszystko rozłożyć i umyć),
- kawy głównie mleczne - zależy mi na tym, żeby miał możliwość zrobienia mlecznej kawy bez żonglowania kubkami - w tej nivonie dało się tak tylko cappuccino zrobić, ale ono miało spore ograniczenia rozmiarów samej kawy i stosunku kawy do mleka - chcę mieć możliwość zrobienia choćby flat white jednym kliknięciem po uprzednim podstawieniu np. pojemnika z mlekiem,

- jakby czarny był, to by było spoko, ale to coś, do czego dopłacać nie będę.
#ekspresdokawy #agd
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Drmscape2: Krups evidence lub ea895e. Ten co go zrobiłem dzisiaj, bardzo przesunął poziom krupsów w górę.
Zafajdaniec ma wszystko wraz z americano i trzema różnymi temperaturami wody do zaparzania, czarnej i zielonej (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Kulek1981: Zamówiłem już Siemensa EQ.6 S700 bo potrzebowałem czegoś na jutro. Weekend bez kawy (zasraniec mi się sfajdał przed pierwszą kawą dzisiaj) to już by było za długo. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kulek1981: Wiesz jak to jest. Rzucisz przedział do 2,5k to rzucą modelami za 3k z opcją, a może na promocji będzie za 2,5k lub gdzieś w jakimś dziwnym sklepie za tyle jest. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Upewnij mnie tylko, czy to sensowny wybór bo jak coś, to ostatecznie mogę zwrócić jeszcze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Drmscape2: model 700 jest już bardzo wysoki i ma sporo bajerów, więc będziesz zadowolony, jeżeli przedział cenowy nie był zbyt wywalony w kosmos.
Gdybyś pił dwie, trzy różne kawy, bez żadnych specjalnych ustawień, pewnie spokojnie wystarczył by Ci model 300, chociaż nie pamiętam czy ma on wsyp na mieloną.
  • Odpowiedz
@Kulek1981: S700 kosztował 3300 zł. 2,5 roku temu tyle dałem za tę Nivonę, a ona jest dość biedna z kawami i przede wszystkim brakiem mlecznych poza cappuccino. Może nie ma stalowego młynka, ale akurat ten stalowy w Nivonie mi teraz padł, także ten. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@camisetablanca: Ale ja go mam jeszcze pół roku na gwarancji, więc naprawię i sprzedam. Tylko to już kolejny raz się coś psuje i nie wiem, jakiś trefny egzemplarz mi się trafił i nie chce mi się z nim dalej walczyć. Moja mama ma taki sam jeszcze dłużej, więcej kaw na liczniku i zero problemów z nim miała. Używamy oryginalnych akcesoriów, czyszczony zawsze według wskazań.
  • Odpowiedz