Wpis z mikrobloga

Witam witam ja z pytaniami dotyczącym usługi multiroom w cyfrowym polsacie/polsat box. Mam dekoder evobox HD, to na drugi musi być ten sam model, czy nie koniecznie? Druga sprawa to opłaty. Nie pamiętam w tej chwili konkretnej nazwy pakietu, ale tam wychodzi 75zł/msc i gdybym zdecydował się na usługę multiroom, to płaciłbym 2x75zł, czy w tym przypadku dochodzi tylko opłata za multiroom? I ile w ogóle wynosi opłata za multiroom i za kolejny dekoder

#cyfrowypolsat #polsatbox #telewizja #pytaniedoeksperta #pytanie @Specjalista_Polsat_Box
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bazingaaa:

tylko nie mam pojęcia jak to ma działać ze sobą

Multiroom zgodnie z regulaminem polega na tym, że w jednym domu możesz mieć więcej niż jeden odbiornik, ale płacisz nie x (liczba odbiorników) razy cena pakietu, a raczej cena pakietu plus y (liczba dodatkowych odbiorników w ramach multiroom) razy 10 zł. Jak widać jest to rozwiązanie sporo tańsze niż kilka oddzielnych umów, stąd niektórzy mogliby kombinować "ja wezmę z
  • Odpowiedz
  • 1
@bazingaaa: Tak. Ale nie musisz wybierać opcji "z góry" - w momencie podpisania umowy. Jeśli połączysz tunery w sieć to będą się one po niej "dogadywać". Jeśli nie połączysz ich w sieć albo z jakiegoś powodu nie będą w stanie się "dogadywać" - wtedy będzie wymuszenie przekładania karty.

Choć nie wiem, czy każdy dekoder obsługuje "dogadywanie się" przez sieć - tutaj musi się wypowiedzieć ktoś z aktualnymi informacjami na ten
  • Odpowiedz
@bazingaaa:.

Da się to obejść ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡
  • Odpowiedz
Da się to obejść

Wiem, dlatego napisałem "ograniczyć", nie "uniemożliwić"…

… to pozwala ograniczyć ryzyko utworzenia "kombinowanego" multiroomu…
  • Odpowiedz
  • 0
@bazingaaa: Potrzeba doprowadzić sygnał telewizji satelitarnej do każdego odbiornika (dekodera). Pamiętaj też, że sygnału telewizji satelitarnej nie rozdzielisz rozgałęziaczem. Chyba, że masz (droższy) konwerter Unicable.
  • Odpowiedz