Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Miałem Winnickiego za bardziej bystrego od tych kuców w Konfie, ale niestety tu zalicza wpadkę.

@szurszur: wpadke zaliczyłeś Ty, myśląc że ktokolwiek w konfie ma inteligencje większą od typowego golden retrievera. A może nawet i nie golden retrievera, to całkiem mądra rasa
  • Odpowiedz
@szurszur: całowanie butów jego ekscelencji putlerowi to nie tylko ich obowiązek ale też przyjemność. Ludzie co mówią, że są wolnościowcami i głosują na korwe to tak jak ci co idą na trudny egzamin i nawet strony nie przeczytają xD
  • Odpowiedz
@szurszur: Przyszedłem tu tylko odpisać Ci na niezwykle odważną deklarację

Miałem Winnickiego za bardziej bystrego od tych kuców w Konfie

ale widzę, że nie ja jeden xD
  • Odpowiedz
@szurszur: Serio Rosjanie podają procentowy, większościowy udział rosyjskiej ludności w zaatakowanych we wrześniu miastach? Masz jakiś przykład? Bo samo stwierdzenie "tam mieszkali jacyś Rosjanie" to nie to samo co napisał Winnicki.
  • Odpowiedz
to ile było litwinów naprawdę?

@jPaolo2: Tego chyba nikt nie wie dokładnie, bo rzetelnego spisu nie zrobiono. Jeśli zaś chodzi o wiarygodność oficjalnego, polskiego spisu, to zacytuję kilka fragmentów z Kresy Wschodnie II Rzeczypospolitej Przekształcenia struktury narodowościowej 1931-1948 Pod redakcją Stanisława Ciesielskiego

Mimo licznych zastrzeżeń wobec wyników

spisu ludności w 1931 r. jest to jedyne tak pełne źródło dające pojęcie o stosunkach etnicznych; przy
  • Odpowiedz
Serio Rosjanie podają procentowy, większościowy udział rosyjskiej ludności w zaatakowanych we wrześniu miastach? Masz jakiś przykład? Bo samo stwierdzenie "tam mieszkali jacyś Rosjanie" to nie to samo co napisał Winnicki.

@Sesja: Aneksje całych Kresów tak uzasadniaja.
  • Odpowiedz