Aktywne Wpisy

Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy

Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
czy ktoś z was zajmuje się handlem częściami używanymi z aut np. z DE? albo znacie kogoś kto sie tym zajmuje i wie co i jak?
chodzi mi najbardziej o kogoś, kto robi to w sposób legalny - nie ważne jak, czy w sposób X czy Y. Interesuje mnie właśnie ta historia i sposób, w jaki to ugryźć.
Chodzi mi właśnie o sposób legalizacji takiej działalnosci, nie koniecznie polegający na zakładaniu w PL stacji demontażu pojazdów, bo brzmi to drogo i jest #!$%@? absurdalne, zebym do demontażu kilku aut z DE, FR czy tam NL / BE w skali roku miał stawiać osobne budynki, betonować 200 metrów placu i kupować wagę do 3,5 tony. #!$%@? kraj.
zastanwiam sie nad obejściem tego poprzez demontaż w innym kraju (np. DE) i transfer części do PL przez sprzedaż z jednej firmy, do drugiej - ale czy to w DE jest prostsze?
bede wdzieczny jak ktos z was ma jakieś DOŚWIADCZENIA jak to funkcjonuje, a moze jakos da sie załatwić tą stacje demontazu iw PL inaczej niz przez wywalenie 500 tys pln.
Podobnie jak i w Polsce potrzebujesz:
1. Hale na zabezpieczenie rozebranych wraków, legalnie nic nie moze stac na dworze i nie moze byc tez rozbierane na dworze. Wiem, ze malo kto tak robi i 99% aut jest tak wlasnie
Myślałem ze może w DE jest luźniej z tym i potem da się zrobić transfer części
Jaki sposób widziałbyś na
@Zielone_Jabuszko_Rosnie_Sobie: zazwyczaj ktos, kto ma juz stacje demontazu i zlom nie bedzie ci sprzedawal czesci lub oddawal tego za procent, bo to jest dla nich zbyt mocno oplacalny biznes, zeby oddac ci kawalek tortu.
@Zielone_Jabuszko_Rosnie_Sobie: skoro