Wpis z mikrobloga

Jak można pracownikowi tak napluć w twarz... Jutro moja managerka przedstawia przed zagranicznym zarządem firmy aplikację, którą napisałem sam od zera, bez niczyjej pomocy, w technologii, której w firmie nikt nie znał. Poświęciłem na to swój czas prywatny, sam zarządzałem swoimi zadaniami i czasem realizacji. Udało się, dzięki mojej ciężkiej pracy aplikacja jest wdrożona i autentycznie zarząd przyjeżdża tylko po to żeby zobaczyć jej działanie.

Do rzeczy:
k---a, nawet nie zostałem zaproszony na prezentację jako deweloper. Mam w razie czego być na jej wezwanie, gdy czegoś nie ogarnie. Oczywiście wcześniej musiałem zrobić jej szkolenie z obsługi bo ona zupełnie nie kuma o co chodzi.
Mam ochotę w--------ć się bez zaproszenia na prezentację i powiedzieć, dzięki komu wielka pani manager może dzisiaj pokazywać efekty działania aplikacji. Dzisiaj w biurze miałem już prawie łzy w oczach - czuję ogromne rozczarowanie, zawiodłem się na ludziach, nie ma sprawiedliwości.

Największe dno moralne, lizodupstwo, oszustwa, kłamanie w żywe oczy, żerowanie na innych widziałem właśnie w #korpo pomijając oczywiście politykę i patologię. A to wszystko pod przykrywką sztucznego uśmiechu i "rodzinnej" atmosfery.

To wszystko doprowadziło mnie do załamania nerwowego, byłem w zeszłym roku miesiąc na zwolnieniu lekarskim z powodu stanów lękowych.

#pracbaza #korposwiat #gorzkiezale #feels #praca
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@CalibraTeam pisz do szefa managerki ze to nie w porządku.

W zależności od rozwoju wypadkow zmien pracę. Skoro postawisz appke od zera, to pracy na rynku jest dla Ciebie sporo
  • Odpowiedz
Mam ochotę w--------ć się bez zaproszenia na prezentację i powiedzieć, dzięki komu wielka pani manager może dzisiaj pokazywać efekty działania aplikacji

@CalibraTeam: zrob tak. poza tym - masz nauczke zeby nie robic wiecej niz ci placa
  • Odpowiedz
Nie rozumiem jak prywatny czas na to mogłeś spędzić? Robiłeś darmowe nadgodziny? xd to sobie je odbierz pracując mniej w inne dni, nie ładnie z jej strony że nie powiedziała że to ty robiłeś ale jeśli ci dobrze płacą to co cię to obchodzi mniej wywalone to tylko robota, płacą i mają czasami tak jest że coś robisz długi czas a potem to idzie do kosza jakbym miał się tym przejmować to
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: właściwie to nie rozumiem o co Ci chodzi. Napisałeś program i dostałeś za to hajs zgodnie z umową o pracę . Program należy do firmy a nie do Ciebie. Jesteś pracownikiem, masz klepać kod. Nikt Ci nie kazał poświęcać prywatnego czasu, to Twój błąd. Byłoby fajnie gdyby Cię doceniono ale z drugiej strony trudno mówić o jakiejś aferze.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Jedyne wyjście, to dowalenie czegoś z tą aplikacją abyś kogo się pokazać na tej prezentacji i przejąć cały show, oraz poniżyć lekko Grażynę. Jeśli nie takie rozwiązanie, to porozmawiaj z tą małpą, żebyś mógł wziąć udział w razie gdyby coś się wykrzaczylo i wtedy się zaprezentujesz. Jeśli się nie zgodzi, to załaduj ją, że aplikacja nie jest stabilna i w razie czego musi sama sobie poradzić i dorzuć jej
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@CalibraTeam: zrob tak. poza tym - masz nauczke zeby nie robic wiecej niz ci placa

@scietydrwal: Ale przecież za darmo nie pracuje. Dostał wynagrodzenie za pracę.

Jak czytam komentarze do tego wpisu, to zastanawiam się gdzie jest granica roszczeniowości pokolenia Z.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: xD koleś miał w robocie łzy w oczach, bo menago pokazuje jego aplikację, a nie on xD typie minąłeś się z powołaniem czy co? Typowy programista powinien się cieszyć, że nic nie musi pokazywać i tylko klepie swoje, a hajs na konto wpada. Jak Ci się tak marzy poklask i klepanko po pleckach, to zmień pracę, pójdź gdzieś wyżej na zarządzanie zespołem devowym, nie wiem.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: mirku co się przejmujesz. Ty dokładnie wiesz co tam zrobiłeś i na każdej rozmowie się tym pochwalisz jako swoje. W takiej firmie jak co chwilę piszesz i tak nie masz żadnego szacunku i sensu pozostania.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Nie wiem na co liczą ludzie, którzy dymają za darmo dla pracodawcy po godzinach. Że ktoś uzna, że są tacy zajebisci i niezastapieni? Gwarantuję, że jakbyś się zwolnił, to po prostu wezmą innego ludka i elo, może z miesiąc będą Cię wspominać.
To samo dotyczy pracowania na zwolnieniu lekarskim, opiece nad dzieckiem, czy urlopie. Koniec pracy, wyłączasz telefon i już.
Jak chcesz się dowartościować, to są lepsze sposoby, niż
  • Odpowiedz