Wpis z mikrobloga

Polećcie najlepszy kierunek na narty z Warszawy autem. Najlepiej bez obostrzeń i sprawdzania green passa na stoku. Ja jestem szczepiony, ale moi towarzysze nie. Czechy, Niemcy? Do tej pory latałem do Włoch, ale tym razem chyba na auto postawimy.

#narty #podroze
  • 8
@intruzzz: Jak nie są zaszczepieni to będzie ciężko, chyba że zrobią test na granicy. Szwajcaria od jutra znosi większość obostrzeń covidowych, certyfikat już nie będzie wymagany żeby wejść do restauracji, wcześniej już nie był wymagany do jeżdżenia na nartach czy noclegu w hotelu.
Od marca Austria też ma znieść sporo obostrzeń.
@Hubsky_: testy nie są problemem, mogą zrobić - tylko zastanawiam się czy test nie jest ważny 2 czy 4 dni i potem trzeba robić znów, jeśli się jest na miejscu więcej niż te 2/4dni
testy nie są problemem, mogą zrobić - tylko zastanawiam się czy test nie jest ważny 2 czy 4 dni i potem trzeba robić znów, jeśli się jest na miejscu więcej niż te 2/4dni

@intruzzz: Zależy od kraju. Jeśli pytasz o Szwajcarię to kiedyś między 4 i 7 dniem pobytu trzeba było zrobić. Obecnie wystarczy tylko jeden test antygenowy w ciągu 24h przed wjazdem do kraju.

Edit: od jutra nawet testów nie