Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Potrzebuje pomysłu na obiad :/ Najlepiej coś nieoczywistego w stylu mielony czy schabowy ale nie jakiś hardkor bo mogę nie podołać. Pomysły ? W sumie pewnie 1/4 społeczeństwa sobie to pytanie zada niebawem lub zadało. Ok, może 1/8 bo większość pewnie gotuje na 2 dni ;)

#gotujzwykopem #kiciochpyta
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@neologic: to znaczy że masz pustą lodówkę i szafki, i i tak wszystko dopiero będziesz kupował, skoro nie napisałeś co już masz do wykorzystania?
  • Odpowiedz
@neologic tortille z kurczakiem i warzywami, mięso podsmażasz i wkładasz razem z warzywami do posmarowanego sosem czosnkowym placka. Zawijasz i pakujesz do grilla ewentualnie na patelnię pod przykryciem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Fontanero @matra
Nie no, coś bym na obiad w lodówce znalazł ale mam dziś wolne i się poczuwam do wykorzystania części czasu dla dobra rodziny stąd chęć gotowania. Gulasz będzie w piątek. Doskonały pomysl bo nigdy nie robiłem ale już zacząłem pisać sobie listę na lasagne :D
  • Odpowiedz
@neologic: od jutra jest promka w lidlu na kurczaki, możesz wybrać coś dowolnego, bo z kurczaka można zrobić mnóstwo, a jest prosty z obróbce - możesz całego upiec razem z warzywami, skrzydełka pieczone w papryce i pomidorach, do tego ryż. Pierś z kurczaka z cukinią w sosie śmietanowym zagęszczonym camembertem same lub z tagliatelle (albo sos śmietanowy na białym winie), tortille z panierowanymi polędwiczkami + warzywa surowe/pieczone i sos jogurtowy
  • Odpowiedz
  • 0
@matra: kurczaka zawsze robiłem w maśle :) piekarnik+kurczak+masło :) na to trochę papryki i cebuli. O innych warzywach nie pomyślałem. Dzięki!!!
  • Odpowiedz