Aktywne Wpisy
BELM0ND0 +584
Plusujcie potężny zbiornik- Racibórz Dolny. Przyjmie 185 mln metrów sześciennych wody co pozwala na przechwycenie fali z powodzi tysiąclecia. Chroni 2,5 miliona ludzi z trzech województw: śląskiego, opolskiego i dolnośląskiego.
#powodz
#powodz
federiczii +771
Jak wygląda kwestia bezpieczeństwa systemu #android? Kiedyś sam byłem użytkownikiem smartfonów z Androidem, ale przesiadłem się na #iphone #apple. Nie narzekam, ale nie chcę tutaj spierać się który system jest lepszy i wywoływać jakiejś gównoburzy. Chcę dowiedzieć się, jak to faktycznie jest z tą kwestią bezpieczeństwa. Czy na Androidzie faktycznie łatwiej wykraść dane i zainstalować złośliwe oprogramowanie? Czy telefony z androidem wymagają #antywirus? #it #telefony #informatyka #bezpieczenstwoit
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6206a612b7a0ade3aefdadbe
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
@olavolav: w Polsce - tak. W USA już niekoniecznie, zdaje się że market share układa się tam mniej-więcej po 50%. Co więcej, użytkownicy iPhone są bardziej 'high-profile target' więc nawet z mniejszą popularnością adwersarzom może bardziej opłacać się na nie włamywać.
Jeśli masz wspierany telefon na androidzie ma którym regularnie instalujesz aktualizacje, nigdy nie sideloadujesz żadnych aplikacji spoza oficjalnego sklepu i w sklepie wybierasz tylko apki o dobrej reputacji to będzie ok.
Ios jest bezpieczniejszy dla przeciętnego usera który nie chce o niczym myśleć bo aktualizacje są szybkie i
Po prostu należy stosować się do podstawowych zasad bezpieczeństwa.