Wpis z mikrobloga

trzeba zacząć chodzić po mieście w gumofilcach chyba

@GarlicWarior: ale jak to chodzić, używając fizycznej siły - jak zwierzę?

Ja wszędzie poruszam się w czyściutkich skórzanych butach, a są idealnie czyste - bo do celu jeżdżę autem, nawet jak mam gdzieś 5 minut ( )

Czasem tylko z parkowaniem bywa problem
  • Odpowiedz
@GarlicWarior ładne klepicho. Ucieleśnienie patodeweloperki i ich wyliczeń na miejsca parkingowe. Słyszałem od znajomych że na tym "blokowisku" z lewej, za szlabanem, przypada jedno miejsce parkingowe na mieszkanie.
Mamy na zdjęciu również z przodu wspaniałe rondo tymczasowe, wymalowane na skrzyżowaniu które trwa tam w zaparte od ponad roku, po farbie ani śladu.
  • Odpowiedz
@Nie_znany: bo jak Polakowi nie odgrodzisz to Polak wjedzie. Do dziś pamiętam i zawsze podaję to jako przykład, przed dniem zmarłych straż miejska na wszelki wypadek poodgradzała wszelkie trawniki, chodniki etc taśmami i barierkami żeby cepy nie parkowały. Co zrobił Polak? taśmę zerwał, barierkę w---------ł. Na szczęście srogie mandaty wtedy poleciały :)
  • Odpowiedz
Ja wszędzie poruszam się w czyściutkich skórzanych butach, a są idealnie czyste - bo do celu jeżdżę autem, nawet jak mam gdzieś 5 minu

@Atreyu:
bidzej - > Ja wszędzie poruszam się w czyściutkich skórzanych butach, a są idealnie c...
  • Odpowiedz
@GarlicWarior: Już gdzieś pisałem i powtórzę jeszcze raz, w tym kraju ma się w------e w trawniki i nie mówię tu o ludziach, bo to zwierzęta, tylko i władzach miast które myślą że jak raz posieją trawę to nic nie trzeba z tym robić, najczęściej bez aut tak wygląda typowy trawnik bo po co dbać, w końcu to tylko trawa ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@GarlicWarior: Ja z chłopakiem regularnie takich p----------m. Mamy już w domu całą teczkę zawiadomień o sposobie zakończenia postępowania (dwa razy były tylko pouczenia, tak zawsze mandat). Za sprawą chłopaka w okolicy zamontowali już w dwóch miejscach słupki i skończyło się jeżdżenie po chodniku. Da się takich ludzi oduczyć, ale czasem tylko mandatem lub słupkami.
  • Odpowiedz
@GarlicWarior tam jest ultra Patola z parkowaniem xD 2 pizzerie plus lokale usługowe a miejsca zero xD jeszcze większa Patoka się zrobi jak oddadzą nowe bloki ,które też mają ultra duzo miejsc xD ale to cała okolica taka , morelowa tez bez jakiegokolwiek miejsca dla gości , lawendowe to też walka
  • Odpowiedz