Aktywne Wpisy
26 dni urlopu w Polsce to żart xD Przychodzi sezon letni i nagle tutaj Zdzisia nie ma 2 tygodnie, Ani 3 tygodnie, Basi nawet cały miesiąc (bo jeszcze przechodzi niewykorzystany xDD). Następnie ci sami ludzi biorą sobie jakieś dni wolne w majówki, na żądanie bo ktoś pochlał czy chce sobie jechać do energylandi w środku tygodnia. Jak w tym kraju ma być dobrze skoro ludzi nie ma w pracy praktycznie? Co chwila
radek7773 +301
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Polski "autorytet kulinarny" jak twierdzi TVN. Pytanie czy ktokolwiek widział jak ta Pani gotowała? Ktoś jadł jej danie? Oczywiście bardziej kumate osoby napiszą, że Magda Gessler to produkt marketingowy. I mają rację, ale zastanawia mnie coś innego.
Pytanie brzmi, skąd ona się w ogóle wzięła. Była żoną Gesslera, ale czemu zawdzięcza tak dużą karierę i przebicie się do świata gastronomii? Ukończyła Akademię Sztuk Pięknych, gdzie studiowała malarstwo. Swego czasu zaczęła sprzedawać swoje obrazy, chwaląc się dealem za 4 tysiące euro. W jaki sposób z osoby bez umiejętności kucharskich zrobiono jedną z największych gwiazd w branży? Zerknijmy w kierunku najbliższej rodziny. Szczególnie na jej ojca, którym jest Mirosław Ikonowicz.
Od 1953 pracował w Polskiej Agencji Prasowej, ponad 60 lat, co jest rekordem[5]. Był korespondentem między innymi w Sofii oraz Hawanie. Napisał chwaloną przez Fidela Castro, a krytykowaną przez polskie KC książkę "Wyspa nadziei" (reportaż o pierwszym, "romantycznym" okresie rewolucji Fidela Castro)
Od 1989 jest restauratorką. To trochę szybko jak na tamte czasy. Co ciekawe - wydała różne książki kucharskie, choć tak jak pisałem wyżej - nikt nie ręczy za jej umiejętności kulinarne. Mimo dużych zarobków z różnych tytułów, ma co najmniej kilkaset tysięcy długów. Tylko Wojciechowi Ziemskiemu zalega aż 700 tysięcy złotych. Podobno restauracje Pani Gessler to po prostu franczyza, by firmować się jej nazwiskiem. No cóż, nazwiska jej nigdy w życiu nie brakowało.
#4konserwy #kuchennerewolucje #bekazlewactwa #ciekawostki #prl #takaprawda #gastronomia #jedzenie #bekaztvn #lewica
Brat poszedł natomiast w kompletnie innym kierunku.
Tak, zupełny przypadek jej kariera, masz rację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Sok_Mandarynkowy: Widzę że mamy tu znawcę kuchni xD Danie się liczy dopiero jak ma pierdyliard składników i robi się je trzy dni, co nie?
Ty wiesz, że najlepsi kucharze to właśnie ci, którzy potrafią proste danie przyrządzić w wybitny sposób? I nie mówię tu o Gessler, którą mam w dupie. Chodzi mi o Twoje pojęcie o kulinariach, które jest zerowe, a wypowiadasz się jak