Aktywne Wpisy

kutmen2 +95
Rozstałem się z dziewczyną prawie 6 lat temu, mieliśmy dwa koty. Jeden został u mnie a drugi pojechał z nią. Godzinę temu zadzwoniła, że kot jest chory i właśnie z---------m blisko 400 kilometrów żeby ratować kotka bo idiotka nie ma pieniędzy żeby kota zbadał weterynarz. Mam nadzieję, że kot wróci ze mną do domu. Dajta plusa na zachętę
Radkko95 +213
Cześć, Miraski! Robię #rozdajo gry na Steamie do 150 zł. Wszystko po to, żeby zachęcić Was do zakupu gier z 30% zniżką, a czasem nawet większą — w zależności od ceny gry. Mam na Steamie dużo skrzynek, które chciałbym spieniężyć. A że ze Steama nie mogę wypłacić pieniędzy, to pomyślałem o sprzedaży gier po okazyjnej cenie. Wy macie tanio gry, a ja mam realne pieniądze 😁
Udział biorą wszyscy którzy
Udział biorą wszyscy którzy
źródło: 1000000188
Pobierz

Czy moglibyście podzielić się swoimi przemyśleniami odnośnie tego jak z #programista15k przeszkoczyć na #programista30k ? (mówię tutaj o zarobkach "na rękę")
Proponuję zebrać w tym wpisie wszystkie pro-tipy, które mogą przyczynić się do przeskoczenia na stawki powyżej 200 zł netto/h lub odpowiedniki tych stawek w innych walutach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To może ja zacznę:
- płynny angielski pozwalający na swobodną rozmowę nie tylko na tematy techniczne
- uczestnieczenie w wielu procesach rekrutacyjnych jednocześnie
- dobieranie pracodawcy również pod względem oczekiwanego kierunku rozwoju
- certyfikaty mogą pomóc
- obranie kierunku typu architekt/tech lead
- poszukiwanie pracy w zagranicznych firmach na zagranicznych stronach (fully remote)
Teraz czekam na komentarze od Was - wierzę, że każdy ma swoje przemyślenia na ten temat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- angielski
- umiejętności miękkie
Jak masz powiedzmy 10 lat doświadczenia i jesteś na bierząco to zarobisz więcej jak masz odpowiednie predyspozycje, przede wszystkim dobrze pracujesz. Dobrze w sensie dokładnie, jesteś ciekawy, pomagasz, nie robisz tasków na o-------l. Dbasz o visibility, jakiś blogasek, własne projekty
Jakie na przykład?
Mówie o wydawaniu na wycieczki / podróże / restauracje. Wiadomo ze mozna sobie kupic telewizor za 10k, ale ja sobie cenie "doświadczenie" życia niż nowy telewizor 8K 75cali którego i tak nie mam czasu oglądać bo pracuje 300h xD
- uczestniczenie w wielu procesach rekrutacyjnych jednocześnie --> Ja dodam uczestniczenie w rekrutacjach na których Ci nie zależy / które mozesz zepsuć tylko po to żeby szkolić się w rozmowach miękkich i technicznych.
Wydają sie bardziej profesjonalni niż junior rekturerki - Julki po kosmetologii.
Unikaj jak ognia junior rekturów na LinkedIn.