Aktywne Wpisy
Pepe_Roni +10
AXSIS +24
Zawsze zastanawiałem się jak to jest poznać swoją pierwszą miłość w wieku nastoletnim w czasach szkolnej beztroski. Obawiam się, że gdybym teraz w okolicach trzydziestki poznał kobietę do związku to już nie będzie to samo jak gdybyśmy byli nastolatkami. Brak tego żaru, emocji, niewinności i nauki siebie nawzajem.
W tym wieku trafię raczej na osobę po przejściach, która już chłodno kalkuluje. Nie bez przyczyny mawia się, że "pierwszą miłość pamięta się na
W tym wieku trafię raczej na osobę po przejściach, która już chłodno kalkuluje. Nie bez przyczyny mawia się, że "pierwszą miłość pamięta się na
@voot: No tak, to jest jasne. Każdy z tych produktów wydziela swój specyficzny zapach, z mięsa kapie czasem krew, z sera jakaś słonawa woda, na wszystkim zbierają się inne mikroorganizymy, trzeba to pooddzielać. Dlaczego na przykład podroby odzielone są od mięsa, skoro wiele podrobów to tkanki mięśniowe? Z tego samego powodu, dla którego pomidor mimo, że jest owocem znajduje się na stoisku warzywnym -
@paramyksowiroza: No oczywiście, że tak. Poza tym ryby mają swój specyficzny zapach, a na przykład mięso wołowe czy wieprzowe bywa krwiste i brudzi. Do tego nawet nie jest potrzebna znajomość mikrobiologii - stragany rybne i mięsne jatki znane były przecież już wcześniej. Mięso czasem trzeba rąbać siekierką, zmielić. Ryby sprzedaje się zwykle całe, albo filetuje nożem. To jest rozróżnienie kulturowe - być może
@Czlowiek_i_ludz_zarazem: No albo idzie się do sklepu mięsnego, a tam nie sprzedają ryby.
Zresztą co do Azjatów, oni mają własne przekonania i to całkiem podobne do nas, choć oni nie dzielą mięs na wodne i lądowe, tylko na gorące i chlodne i praktykują to wyznając Yin-Yang w kuchni.