Wpis z mikrobloga

Fajne są te Niemcy. Takie mocno zamordystyczne jak nasza cała lewica. Wczoraj wracając do kraju zajechałem do Serwaysa (taka "restauracja") przy autostradzie. Złożyłem zamówienie, bo chciałem zjeść na miejscu i odpocząć. Babka, która podawała mi jedzenie do stolika przyszła, ze skanerem QR i kazała mi okazać paszport covidowy xD. Szprycowalem się dwa razy pfizerem z musu, ponieważ często wyjeżdżam za granicę i nie spodziewałem się w-----------a mnie z restauracji, bo teraz to trzeba mieć 3 szczepienia, a po 2 skaner dalej nie przepuści xD baba zapakowała mi na wynos i musiałem zjeść w samochodzie. To już nie jest zabawne.

#bekazcovidian #bekazlewactwa #niemcy
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Szprycowalem się dwa razy

@Matti28: o ty antyszczepie!

A tak bardziej serio: trochę to jest przerażające, jak bardzo Niemcom o------o na punkcie szczepień. Zdrowi 20-30 latkowie już się szykują na 4 dawkę xD
  • Odpowiedz
  • 10
@bidzej dokładnie. To samo z wymaganymi maskami fpp2 na stacjach paliw. Nie możesz wejść zapłacic za tankowanie nawet w masce chirurgicznej xD kuriozum było takie, że nie mogłem nawet wejść jej kupić :D
  • Odpowiedz
  • 63
@Matti28: tylko do marketu możesz wejść

Ostatnio zostałem wyproszony z Netto, bo nie miałem wózka na zakupy z powodu braku drobnych xD skoro tak namawiają na płatności kartą, bo zarazisz się covidkiem to powinni odczepić wszystkie wózki. Hipokryci. Oni już sami siebie zaczynają gnoić i uważać, że nie zaszczepieni to podludzie
  • Odpowiedz
@Matti28: co ty w ogole p--------z xD mieszkam w rajchu (z małą przerwą na NL) od kiedy w------a epidemia i ani jednej maski ffp2 nie miałem. Po FFP2 pewnie nie doczytałeś "oder OP-Masken" czyli chirurgiczna. Nie można we wszelkiego rodzaju chujniach jakie dzielnie były szyte na początku.
  • Odpowiedz
  • 10
@Gregre88 dziwne, że w chirurgicznej mnie wyproszono i nie mogłem zapłacić za paliwo, dopiero jeden Niemiec mnie poratował i wszedłem xD to w jakimś chyba innym rajchu mieszkasz, albo gdzieś na zadupiu
  • Odpowiedz
@Matti28: z zadupiem trafiłeś xD ale mieszkałem też w NRW oraz zrobiłem teraz szybki research i faktycznie w Bawarii sobie wołają FFP2 (chyba, że nieprecyzyjnie sformuowali artykuł). Gdzie taki numer miałeś?
  • Odpowiedz
@Matti28: Niemcy są naprawdę p------i pod tym względem, ale tez dlatego tu cały czas strajkują o czym w mediach się nie mówi. U mnie w małej mieścinie w zeszłym tyg były dwa protesty, jednocześnie anty i pro szczepow. Rzucają się jajami albo stoją ze zniczami xD pełno policji, ludzie z +300km zjeżdżają do miasteczka 30k ludzi by prostestowac. Takich tu tłumów nie było nawet przed covidem xdd a fejsbukowe grupki
  • Odpowiedz
@Matti28: No ja mam szczęście i mieszkam blisko Holandii i Belgii i od czasu tego zamordyzmu z 3 dawka jeżdzę do knajp tam. Umowa była na 2 dawki wiec niech mnie w dupe pocałują.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@bidzej dokładnie. To samo z wymaganymi maskami fpp2 na stacjach paliw. Nie możesz wejść zapłacic za tankowanie nawet w masce chirurgicznej xD kuriozum było takie, że nie mogłem nawet wejść jej kupić :D

@Matti28: co? xD
  • Odpowiedz
  • 10
@Mike_Oxmaul sam bym się nie szczepil, gdybym miał co włożyć do gara rodzinie. Sam ogólnie gorzej się czuje po "szczepionce" i więcej choruje. Niestety będę zmuszony dla rodziny przyjac i 3 dawkę tego gówna, które g---o daje, a wręcz Cię upośledza. Dopóki ludzie całkowicie się nie zbuntują to i tak nas zmuszą i to dzięki tej "wolnościowej" lewicy, która tak pragnie "równouprawnienia", ale jeśli chodzi o antyszczepionkowcow to chcą dla nich
  • Odpowiedz
@Matti28: ja mam ten komfort (na razie), że nie muszę się szczepić, bo nie jest to wymagane w mojej pracy

Za to rozumiem takich ludzi jak Ty, które muszą pracować na utrzymanie rodziny i nie masz wyboru. Nie szkoda mi osób, które chciały się zaszczepić, bo ufają bezgranicznie nauce. Ale szkoda mi tych co są bardziej krytyczni, a mimo tego nie mieli innego wyjścia.

Wezmę pod uwagę zaszczepienie się dopiero
  • Odpowiedz