Wpis z mikrobloga

• 279
@vieniasn człowiek istnieje tak naprawdę po nic, po prostu zlepek przypadkowych komórek z ojca i matki po reprodukcji. Tylko człowiek sam sobie może nadać sens istnienia. A ten mem przedstawia jakbyśmy byli czymś nadzwyczajnym dla natury, a jesteśmy chyba nawet gorsi od zwierząt w pewnych aspektach.
  • Odpowiedz
@vieniasn: A ja jestem nauczycielem i mam duże poczucie sensu wykonywanej pracy. Wielu z moich uczniów pracuje dziś w poważnych gałęziach gospodarki i w pewnym sensie zmienia świat. Brzmi górnolotnie, ale np. moja wieloletnia uczennica pracuje obecnie w CERNie i twierdzi, że bez nauki ze mną by się nie odważyła.

Jak to powiedział Tim Minchin: "Please? Please be a teacher. Teachers are the most admirable and important people in the
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@vieniasn: jeżeli ktoś nie widzi więcej sensu w życiu niż tylko to co wyżej, to nie ma RACJI O OTACZAJĄCYM NAS SMUTNYM ŚWIECIE tylko po prostu deprechę xD
  • Odpowiedz
  • 0
@wiem_wszystko @RexxarHell
na przykład w pokładach śmieci jakie produkujemy i zostawiamy w oceanach? Nie mówiąc już o jakiś innych toksychnych rzeczach które dajemy do ziemii by nam lepiej roślinki do żarcia rosły albo które spalamy by się czegoś pozbyć? Sami też przyczyniamy się do śmieci różnych gatunków zwierząt na wielką skalę. Zwierzęta raczej nie robią nic z tych rzeczy, więc śmiem twierdzić, że w tych aspektach jesteśmy gorsi.
  • Odpowiedz