Aktywne Wpisy

Jack47 +7
Hej Mirki, czy różnica 5lat w związku jest przez was akceptowalna? Ja 22lvl ona 17lvl. Ja drugi rok studiów ona 3 techbazy. Poznaliśmy się przez wspólnych znajomych i dość dobrze się dogadujemy, ona jest ogarnięta, inteligenta i myśli tez o studiach. Ale no nie wiem, nie świrowałem nigdy z tak młodszą
#zwiazki #pytanie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #pytanie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

ArtBrut +195
Uświadomiłem sobie, że @mBank mi ciągnie 300pln rocznie za prowadzenie rachunku firmowego i przy tym nie mogę sobie nawet ustawić cyklicznej płatności do ZUS. Także papa @mBank.
Myślę nad ING, czy tam można ustawić cykliczną płatność do ZUS? Jeśli nie, jaki bank gdzie można i nie trzeba bulić za prowadzenie rachunku? Nie żeby te 300PLN to była jakaś duża kwota, ale skoro daję bankowi pożyczkę w postaci wszystkich moich wpływów, a on zamiast spłacać z procentem jeszcze mnie dyma, to czas się pożegnać.
#pytanie #pytaniedoeksperta
W Ing Można ustawić przelew cykliczny na rachunek zusowski
Ja nie wiem, bo klikam z InFakt (mają wady, ale akurat to się wygodnie robi).
A reszty (podatek, VAT) pewnie nie da się tak cyklicznie, bo co miesiąc inna kwota.
Także jak i tak robisz 2 przelewy, to co za różnica czy 3?
Ja mam w ING i właśnie mam za darmo, bo opłata byłaby tylko za kartę, z której zrezygnowałem, bo mi niepotrzebna na firmowym koncie.
Nest działa bardzo wolno i wole mBank, no ale za kilka stówek przeboleje i mam kartę do rachunku firmowego za darmo. Alior i Santander chyba płacą na start
Firmowe też mam darmowe, ale może są różne pakiety
A jak chcesz mieć święty spokój "na zawsze" to Santander => https://zarabiajnabankach.pl/az-1860-zl-premii-za-konto-firmowe-godne-polecenia-w-santander-bank-polska/
Mi pani dała kredytówkę firmową za 0zł przez rok, po paru dniach z niej zrezygnowałem, ale konto darmowe przez kolejne 2 lata jest :)
@AleOCoCiChodziZeTakWciazSieUganiasz: Firmie gdzie pracuje moja żona pociągnęli 14k za sam fakt posiadania znacznych środków na rachunku w nocy 31.12.2021/01.02.2022..
@mk321: "W tytule przelewu nie podajesz dodatkowych informacji, takich jak NIP, REGON czy PESEL. Nie wskazujesz również okresu, którego dotyczy wpłata. Wpisujesz jedynie kwotę składek, nadawcę i odbiorcę płatności oraz numer rachunku składkowego."