Wpis z mikrobloga

#androiddev #programowanie Hej Mirki, muszę napisać malutką apkę na androida (grafika z jpga, 3-4 przyciski). I tyle. Bez menu, reklam i w sumie niczego. Tylko na użytek własny.

Jakieś sugestie w czym zrobię to najszybciej zaczynając od zera (to jedyne kryterium). Język bez znaczenia. Na tym poziomie może być dowolny.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@joolekk: @push3k-pro: @Niewpisze:

No w sumie tyle co napisałem. Wczytuje listę jpgow z katalogu, wyświetla po jednym i pod nim przyciski. Po kliknięciu przycisku przenosi jpga do podkatalogu i przechodzi do kolejnego jpga.

Pisałem małe gry w unity i game makerze na androida, ale to trochę z armatą na muchę. Nie chce mi się ich instalować i konfigurować do tego.

Chodzi o to w czym takie
  • Odpowiedz
@hgter: Android SDK w kotlinie lub javie co Ci bardziej podpasuje. Używanie jakichkolwiek Unity Xamarin, Cordova, Ionic to będzie za dużo. Chyba że będziesz chciał np. potem użyć tego na iOS, jeśli nie, to tylko natywnie
  • Odpowiedz
@marios160: @Niewpisze: @joolekk: chyba pójdę Android SDK (xamarin wygląda super, ale będę w przyszłości jeszcze coś pisał co będzie musiało być lekkie więc od razu będę miał opanowane minimum natywnie). W kotlinie jeszcze nie pisałem, więc zawsze coś zabawnego będzie. Dzięki
  • Odpowiedz