Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Chciałem wymienić akumulator w rejestratorze jazdy 70mai, znalazłem info, że w środku siedzi HMC1450 z PCB ale z tego co widzę jest mało popularne i drogie, na Allegro jedyna oferta 129zł. Czy mogę je zastąpić ogniwem 14500 z zabezpieczeniem? #zrobtosam #elektronika #18650
StanislawAniol - Chciałem wymienić akumulator w rejestratorze jazdy 70mai, znalazłem ...

źródło: comment_16435338282GdvDYNidaLOemg9hkvqPf.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@wrocilem_bo: w sumie od nowości były z nią problemy, w trybie parkingowym po kilku minutach wpadała w pętlę kilku restartów i się wyłączała, podejrzewam, że bateria nie dawała rady jej podtrzymywać. Głównie chodzi mi żeby nie resetowała się data i czas bo tryb parkingowy już odpuściłem i wyłączyłem żeby się zamykała poprawnie po wyjęciu kluczyka i odcięciu zasilania :(
  • Odpowiedz
  • 0
@nomate: a te zabezpieczenia zawsze są tego samego typu? Tzn. czy chronią jednocześnie przed nadmiernym naładowaniem i rozładowaniem czy są takie, że np. TYLKO przed rozładowaniem?
  • Odpowiedz
  • 0
@nomate: muszę to rozkręcić bo na razie jeszcze się do tego nie dobierałem i bazuję tylko na tym co znalazłem w internecie, może wystarczy użyć 14500 bez zabezpieczenia i przełożyć to z tego starego z tymi 3 przewodami.
  • Odpowiedz