Wpis z mikrobloga

paranormalne rzeczy jeszcze można immersyjnie

@Fennrir: albo jak normalny człowiek to wyłączasz. Ale nie krytykuje paradoksu "uga buga jaja smoka". Ja tam lubie bronić Europy przed Aztekami.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@prawa_reka_sorosa: dlatego jest jednym z najgorzej ocenianych dlc albo i najgorszym do ck2. Praktycznie wszyscy normalnie mają go wyłączonego. Powtarzające się frazy komwntujace to silly i ahistorical :p
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@prawa_reka_sorosa: z realiami historycznymi mają bardzo dużo wspólnego, powiedzialbym że nawet wszystko, bo jak inaczej nazwiesz występujące w grze wydarzenia historyczne?
Ze względu właśnie na realizm takie gówna jak aztekowie są wyłączane przez większość.

A przy takich postach zawsze przypomina mi się psioczenie bodajże twórców bg3, żalili się że stworzyli tyle możliwość ras itp a większość graczy i tak gra białym heteroseksualnym mężczyzna xD.
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa: Aztecy to był bullshit. Tyle tysiący nie powinno przepłynąć. Ale kiedyś przerobiłem Normana zdobywcę, na Azteka. I zmodyfikowałem religię Azteków, aby pozwalała na małżeństwa rodzeństwa. Więc stworzyłem takich Targaryenów( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@prawa_reka_sorosa: Kilkukrotnie krytykowałem to podejście. Gry Paradoxu mają tylko historyczny punkt startowy. Ruszysz grę i już zaczyna się odbieganie od realiów. Jako prawak mam bekę z takiego podejscia. Są gry gdzie usilne wciskanie mniejszości jest profanacją historyczną ale nie w strategiach Paradoxu do cholery. Crusader Kings to i tak symulator Kaliguli ()
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa: Jestem umiarkowanym konserwatystą(umiarkowanym w Polsce, czyli na zachodzie byłbym uważany za ultrakonserwę) i lubię takie rzeczy w grach Paradoxu, zwłaszcza w Crusader Kingu(bo Hearts of Iron to gra o wojnie, Europa Universalis o budowie państwa, Stellaris to misz-masz wielu sci-fi tak Crusader Kings to jak wspomnieli przedmówcy symulator Kaliguli). Zapewne zarówno tworzenie gej-imperium jak i granie postaciami, które są na krucjacie przeciwko globohomo może zapewnić masę frajdy.
Osobiście tak
  • Odpowiedz